DOGE Neden Yükseliyor? Elon Musk Biyografisi Etkili Oldu

Wall Street Journal, Walter Isaacson’ın yazdığı “Elon Musk Biyografisi”nden bir bölümü alıntı yaparak yayınladı. Makaledeki Dogecoin (DOGE) detayı, saatlik zaman diliminde ansız ve kısa soluklu pik hareketi tetikledi.

Elon Musk makalesi DOGE üzerinde etkisini gösterdi

WSJ’nin paylaştığı Elon Musk Biyografisi, 12 Eylül’de resmi olarak yayınlanacak. Makale “Twitter’ın satın alınması” ile ilgili konuları da içeriyor. Ortaya çıkan kısa bölümde, Elon Musk’ın son yıllarda gündemi saran ilginç ortaklık ve satın alma anlaşmaları yer alıyor.

Biyografinin bir kısmında Elon Musk ve Dogecoin (DOGE) ilişkisi hakkında detaylar yer aldı…

Makalede Dogecoin (DOGE) hakkında şunlar yazıyor:

…Ertesi gün Musk’ın kardeşi Kimbal öğle yemeğinde ona Blockchain tabanlı yeni bir sosyal medya platformu kurmanın daha iyi olacağını söyledi. Musk ilgisini çekti ve baş döndürücü bir modaya girdi. Yarı şakacı bir şekilde, Musk’ın sessizce geliştirilmesini finanse ettiği yarı ciddi bir kripto para birimi olan Dogecoin’i (DOGE) kullanan bir ödeme sistemine sahip olabileceğini öne sürdü. Öğle yemeğinin ardından Kimbal’e birkaç kısa mesaj göndererek “Twitter gibi kısa mesaj yoluyla ödeme yapabilen ve iletişim kurabilen bir blockchain sosyal medya sistemi” fikrini ayrıntılarıyla anlattı.

DOGE fiyatı yükseldi

En büyük meme coin olan DOGE, bir önceki saatlik mumda %2 civarında pik hareket yaptı. Bu yükseliş sosyal medyada yaygınlaşan Elon Musk Biyografisi ile bağlantılı olabilir. DOGE şu anda kazanımlarının bir kısmını iade ettiği 0.06382 dolar bölgesinde işlem görüyor.

Dogecoin fiyatı için sırada ne var?

Dogecoin son zamanlarda fiyat cephesinde bazı olumlu gelişmeler gördü. 0,06 dolarlık bölge Mart ayından bu yana önemli bir destek oldu. Geçtiğimiz iki hafta boyunca boğalar bu bölgeyi savunmak için savaştı. Böylece fiyatları 0,0645-0,0662 dolar arasındaki kısa vadeli direncin üzerine çıkarmayı başardılar. Üstelik DOGE bu bölgeyi yeniden test etti ve daha da yükselme sürecindeydi.

Ancak, yukarı yönde, aşağıda beyazla gösterilen 0,07 dolarlık bölgede büyük bir dengesizlik vardı. Ayrıca bu bölge haziran ayındaki direnç bölgesine de denk geldi. Dolayısıyla 0,065 dolar sınırına yaklaşan boğalar için mantıklı bir kar alma hedefini temsil ediyordu.

Bu arada, DOGE fiyatının en önemli yön belirleyicisi, potansiyel bir X entegrasyonu olacak. Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere, bu hafta kripto ödemeleri konusunda ilk somut adımlar atıldı. Şu anda 7 ABD eyaleti yeni platform X’in para ödemeleri sunmasına izin veriyor. Kripto topluluğu, resmi bir entegrasyon duyurusu için tetikte bekliyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1