Dikkat: Paypal Stablecoin Projesini Duyurdu, Onlarca Sahte Token Türedi!

Ödeme sistemleri devi PayPal’ın kripto para transferleri ve ödemeleri için PayPal USD (PYUSD) isimli bir stablecoin çıkarması piyasadaki dolandırıcıları harekete geçirdi.

Paypal 7 Ağustos tarihinde PayPal USD (PYUSD) isimli bir stablecoin çıkardığını duyurmuştu. Ödeme devinin bu adımını gören fırsatçılar ise aynı isimde yaklaşık 60 farklı token piyasaya sürerek yatırımcıları avlamaya çalıştı. Benzer isimdeki stablecoinler, BNB Chain (BSC), Ethereum (ETH) ve Coinbase’in yeni katman-2 (L2) ağı Base de dahil olmak üzere çeşitli ağlarda ihraç edildi.

PYUSD’nin resmi lansmanından dakikalar sonra Ethereum ağı üzerinde basılan sahte bir PYUSD, kısa süre içerisinde 2,6 milyon dolarlık işlem hacmine erişerek tehlikenin boyutunu bir kez daha gözler önüne serdi. Öte yandan dolar sabitliği bulunması gereken sözde PYUSD, saatler içerisinde %30.000’den fazla yükselerek adeta bir shitcoin gibi performans sergiledi.

Merkeziyetsiz borsalar (DEX) üzerinde işlem gören ve dudak uçuklatan yükselişlere ev sahipliği eden bu sahte PYUSD’lerin büyük çoğunluğunun “Honeypot” olduğu anlaşıldı. Yani kullanıcılar söz konusu token’ı satın aldıktan sonra satamıyorlar ve bu durum kullanıcı için net bir zarar yatırırken projenin de rug-pull yapılacağı ana dek sürekli yükselmesine yol açıyor.

Gerçek Paypal USD stablecoin’i ise 2022 yılının Kasım ayında oluşturulmuştu. Öte yandan 7 Ağustos tarihinde piyasaya sürülen PYUSD sadece doğrulanmış Paypal uygulamasında ve uyumlu diğer cüzdanlarda işlem görebiliyor. Bu noktada, Uniswap (UNI) ve benzeri merkeziyetsiz borsalar üzerinde yer alan bir PYUSD’nin henüz gerçek olma ihtimali bulunmuyor.

source site-9