Digital Currency Group’tan Batık Bitcoin Şirketinin Alacaklılarıyla Prensip Anlaşması

Kripto para sektörünün dev yatırımcısı Digital Currency Group (DCG), batık kripto kredi platformu Genesis’in alacaklılarına ait borçları ödemek için prensipte anlaşmaya vardı.

Digital Currency Group’un alt şirketi Genesis, bu yılın başında iflastan korunma başvurusunda bulunmuş ve yapılan bu başvuru binlerce kullanıcıyı zor durumda bırakmıştı. O günden bu yana geçen uzun ve çalkantılı süreç en sonunda bir prensip anlaşmasına ulaştı.

DCG 29 Ağustos Salı günü mahkemeye yaptığı başvuruda, Genesis alacaklılarıyla prensipte anlaşmaya varıldığını belirtti. Prensip anlaşması kapsamında, teminatsız Genesis alacaklılarına %70 ile %90 oranında ödeme yapılacağına yer verildi. Ancak diğer kullanıcıların ödemelerinin kripto paraların değerine bağlı olarak aynı bazda %65-%90 oranında geri kazanımla sonuçlanabileceği belirtildi.

Başvuruda, DCG’nin Mayıs 2023’te vadesi dolacak olan yaklaşık 630 milyon dolarlık teminatsız kredi ve 2032‘de vadesi dolacak olan teminatsız senet kapsamındaki 1,1 milyar dolarlık mevcut yükümlülüklerini karşılamak üzere yeni bir kısmi geri ödeme anlaşması üzerinde mutabık kalındı. Sunulan belgelere göre geri ödeme, iki yıl vadeli yaklaşık 328,8 milyon dolar ve 7 yıl vadeli 830 milyon dolar olmak üzere iki dilim halinde gerçekleşecek.

Geçtiğimiz yıl kripto para piyasasında yaşanan toplu iflaslardan etkilenen DCG yönetimindeki Genesis, müşterileri için para çekim işlerini tamamen durdurmuş ve ardından iflas başvurusunda bulunmuştu.

source site-9