Digital Currency Group (DCG), İflas Eden Genesis’in Mağdurlarıyla Anlaşmaya Vardı!

Digital Currency Group (DCG), bugün açıklanan bir mahkeme dosyasına göre, Genesis’in iflasında gündeme gelen iddiaları çözme yolunda önemli bir adım attı.

Digital Currency Group (DCG), Genesis Alacaklılarının Taleplerini Çözmek İçin Anlaşmaya Yaklaştı

DCG ve Genesis alacaklıları arasındaki prensip anlaşması, teminatsız alacaklılar için USD eşdeğeri olarak %70 ila %90 arasında değişen geri kazanımların önünü açabilir.

Ayni bazda, geri kazanım oranlarının, ilgili dijital varlıkların değerine bağlı olarak %65 ila %90 arasında olması öngörülüyor. Bu tahminler piyasa fiyatlandırmasına ve kesin belgelere tabidir.

FTX borsasının çöküşünün ardından mali çalkantılarla karşı karşıya kalan Genesis, bir önceki yılın Kasım ayında kredi kolundan para çekme işlemlerini durdurmuştu.

Bunun ardından şirket bu yılın başında iflas koruması talep etti. Geçtiğimiz ay DCG hissedarlarına gönderilen bir mektupta, şirketin davayla ilgili iddiaları ele almak için prensipte bir anlaşmaya varmanın eşiğinde olduğu belirtilmişti.

CoinDesk’in ana şirketi olarak tanınan Digital Currency Group, mevcut yükümlülüklerini ele almak için kısmi bir geri ödeme düzenlemesi formüle etti.

Buna Mayıs 2023’te vadesi dolacak olan yaklaşık 630 milyon dolarlık teminatsız kredi ve 2032’de vadesi dolacak olan teminatsız bir senet kapsamındaki 1,1 milyar dolar da dahildi.

Tasarlanan strateji iki dilimden oluşuyor: ilki iki yıl vadeli yaklaşık 328.8 milyon dolar, ikincisi ise yedi yıl vadeli 830 milyon dolar.

Buna ek olarak DCG, 630 milyon dolarlık teminatsız kredilere tekabül eden Mayıs 2023 vadelerine yönelik olarak kısmi geri ödeme anlaşması tarihinden sonra toplam 275 milyon dolarlık dört taksit ödemesi yapmayı taahhüt etti.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4