Dev Varlık Yönetim Şirketi, Bitcoin ETF Başvurusunu Geri Çekti!

Bir kripto para varlık yönetim firması olan Bitwise, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) Bitcoin ve Ethereum ETF başvurusunun geri çekilmesi için başvuruda bulundu.

Bitwise Bitcoin ve Ethereum ETF Başvurusunu Geri Çekti

Bu beklenmedik hamle, Bitwise’ın Baş Yatırım Sorumlusu Matt Hougan’ın yakın zamanda verdiği bir röportajda tüm ETF’lerin onaylanmasını savunmasından sadece birkaç gün sonra geldi.

Bitwise’ın ETF başvurusunu geri çekme kararı, özellikle Grayscale’in SEC üzerindeki son zaferi göz önüne alındığında, kripto topluluğunda şaşkınlık yaşattı.

İlk olarak 3 Ağustos’ta başvurusu yapılan ETF, fonları göreceli piyasa kapitalizasyonlarına göre Bitcoin ya da Ethereum vadeli işlem sözleşmelerine tahsis etmeyi amaçlıyordu. Bitwise aynı dönemde başka bir ETF’yi piyasaya sürmek için ProShares ile de ortaklık kurmuştu.

Bitcoin ve Ethereum Piyasa Değeri Stratejisi ETF başvurusunun geri çekilmesi sürpriz olarak karşılanırken, bu kararın arkasındaki nedenler belirsizliğini koruyor.

Geri çekme açıklamasında şu ifadeye yer verildi: “Fon, yatırımcılara sermaye kazancı sağlamayı amaçlamaktadır. Fonun yatırım hedefine ulaşacağına dair hiçbir güvence verilemez.”

Kripto topluluğu şimdi Bitwise’ın ETF’lerle ilgili gelecek planlarını merak ediyor. Bitwise’ın üst düzey yöneticilerinin açıklamaları ile son eylemleri arasındaki çelişki, yatırımcılar arasında belirsizlik yaşattı.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4