Dev Stablecoin İhraççısı, Bitcoin Madencilik Yazılımı Geliştiriyor

Tether geliştirici ekibi, WhatsMiner, AvalonMiner ve Antminer cihazları gibi Bitcoin (BTC) madencilik donanımlarına komut ve sinyal aktarmak üzere tasarlanmış yeni JavaScript kütüphanelerini kullanıma sunmaya hazırlanıyor. Tether’in yeni yazılımıyla Bitcoin madenciliği daha verimli bir olacak. Paolo Ardoino, sonunda bu yazılımın bazı bölümlerinin açık kaynak platformlarında yayınlanacağını söylüyor.

Tether geliştiricileri Bitcoin madenciliği için yeni yazılım hazırlıyor

En büyük stablecoin ihraççısı Tether mühendisleri, WhatsMiner, AvalonMiner ve Antminer cihazları da dahil olmak üzere Bitcoin (BTC) madencilik donanımına komutlar göndermek için tasarladıkları yeni JavaScript kütüphanelerini yayınlamaya neredeyse hazır. CTO Paolo Ardoino da bu sürece katkı sağladı. Bitfinex ve Tether CTO’su Paolo Ardoino konuya ilişkin olarak bugün bir paylaşım yaptı. Bu bağlamda, yeni yazılım yapılarının “yüksek kaliteli, gösterişli ve modüler” olacağını söyledi.

Ayrıca, bir maden çiftlikleri orkestrasyon aracı olan Moria’ya doğrudan katkıda bulunduğunu vurguladı. Yeni gelişmeler Holepunch teknolojisine dayanıyor. Ardoino’nun daha önce de belirttiği gibi Moria, Bitcoin (BTC) madencilik ekosisteminin öğelerinin birbirleriyle daha düzenli, güvenli, saldırılara karşı dayanıklı ve uygun maliyetli bir şekilde etkileşime girmesini sağlıyor.

Yeni sistem ne getirecek?

Paolo Ardoino, her cihazın/madencinin bir pub/priv anahtarı ile tanımlanacağını söylüyor. Ayrıca, şifreli ve güvenli bir şekilde veri akışı (hiper çekirdekler) / komutlar (hipersarmlar aracılığıyla) alacağını belirtiyor. Ardoino, “Daha düşük güvenlik duvarı yapılandırma karmaşıklığı, arızalara karşı daha dirençli, siteler arasında kolay çoğaltma. Bugün denediğimizden daha sürdürülebilir ve modüler hissettiriyor,” diyor.

Kriptokoin.com olarak bildirdiğimiz üzere, USDT ihraççısı Tether Mayıs 2023’ten itibaren Uruguay’da ESG uyumlu Bitcoin (BTC) madenciliğini destekliyor. Bu alanda Tether, Latin Amerika’da yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı sürdürülebilir bir “yeşil” Bitcoin (BTC) madenciliği ekosistemi oluşturmak için yerel enerji operatörleriyle birlikte çalışıyor.

Tether, Bitcoin madencilik sektörünü ikiye katlıyor!

Genel olarak, Tether, tüm yasal zorlukları ve düzenleyiciler için yaptırım eylemleri karşısında bile kripto madenciliği sektöründe çok şey yapıyor. Kısa süre önce aylık kârının belirli bir yüzdesini BTC satın almaya ayırma planlarını açıkladı. Daha sonra, stablecoin ihraççısı enerji üretimine ve sürdürülebilir BTC madenciliğine yatırım yaptığını duyurdu. Kripto protokolü, yerel lisanslı bir şirketle ortaklaşa Uruguay’da Tether Energy’yi başlattı.

Ardoino, yeni firmanın karbon ayak izini kontrol etmek için yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanırken Bitcoin madenciliği için en son teknoloji, sürdürülebilir uygulamalar ve finansal yeniliklerden yararlanacağını belirtiyor. Uruguay şu anda yenilenebilir enerji alanındaki altyapısıyla tanınıyor. Bol doğal kaynakları sayesinde elektriğinin neredeyse %100’ünü yenilenebilir kaynaklardan elde ediyor. Tüm bu olumlu faktörleri göz önüne aldığında Tether’in doğru seçimi yaptığına inancı tam.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-3