Dev Kripto Para Borsası, Ethereum Stake Hizmetini Durdurduğunu Açıkladı!

Lüksemburg merkezli kripto para borsası Bitstamp, 25 Eylül’den itibaren Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Ethereum stake hizmetlerini durdurma kararı aldığını açıkladı.

Bitstamp, ABD’de Ethereum Staking Hizmetlerini Durdurdu

Bu hamle, ülkedeki stake etme faaliyetlerini çevreleyen düzenleyici ortama yanıt olarak geldi. Bitstamp, stake etme hizmetleri etkilenirken, diğer tüm operasyonların etkilenmeyeceğini vurguladı.

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) son zamanlarda, belirli işlemlerin ABD yasalarına göre menkul kıymet olarak nitelendirilip nitelendirilmediğini belirlemek için kullanılan yasal bir emsal olan Howey Testine dayalı yatırım sözleşmeleri kriterlerini karşılayabileceğine dair endişeleri artırarak, stake etme konusundaki incelemelerini yoğunlaştırdı.

Ethereum stake hizmetlerini durdurma kararı, sektördeki daha geniş bir eğilimi yansıtıyor.

Bu yılın başlarında Şubat ayında, bir başka önde gelen kripto para borsası olan Kraken, SEC tarafından öne sürülen suçlamaları çözmek için ABD’deki stake etme işlemlerini sonlandırmayı kabul etmişti.

İlginç bir şekilde, kripto para ekosistemi, geleneksel borsa tarafından sağlanan stake hizmetlerinden farklı olarak, merkezi olmayan ve gözetim dışı stake türev piyasalarının gelişimine tanık oluyor.

HashKey Capital tarafından hazırlanan bir rapor, önümüzdeki iki yıl içinde Ethereum Likit Staking Türevleri piyasası için 24 milyar dolarlık şaşırtıcı bir büyüme öngördü.

Merkezi borsa hizmetlerinin aksine, bu merkezi olmayan platformlar kullanıcılara stake edilmiş varlıkları üzerinde daha fazla kontrol sunuyor ve gelişen düzenleyici taleplere uymaya çalışıyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4