Dev Kripto Para Borsası, Coinbase’i Geride Bırakarak Amerika’da Lider Pozisyona Yükseldi!

Kripto araştırma firması Kaiko’nun verilerine göre, Kaliforniya merkezli kripto para borsası Kraken, Coinbase gibi rakiplerini geride bırakarak ABD’de altcoin ticareti için birincil başvurulan pazar haline geldi.

Kripto Para Borsası Kraken, Altcoinlerde Coinbase’i Geride Bıraktı

Kaiko’ya göre Kraken, ilk 10 altcoin için piyasa derinliğinin %47’sine sahip. Piyasa derinliği, belirli bir piyasanın, o piyasanın varlığının fiyatını etkilemeden büyük bir alım veya satım emrini absorbe etme kabiliyetini ifade eder.

Geçen yılki fiyat düşüşü ve FTX’in erimesinin ardından, piyasa derinliği ve likidite borsalar ve kripto paralar genelinde olumsuz etkilendi.

Altcoinlerdeki daha sağlam pazar derinliğine ek olarak, Kraken’in USD mevduatlarını destekleyen borsalar arasındaki pazar payı geçen yıl da istikrarlı bir şekilde arttı ve Ağustos 2022’de yaklaşık %8,3 iken Temmuz ayında %21,1’e yükseldi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4