Dev Bitcoin Opsiyonları Bugün Kapanıyor! Fiyat Düşer mi?

Bitcoin fiyatı, 530 milyon dolarlık BTC opsiyon sözleşmelerinin Cuma günü sona ermesi nedeniyle altı haftanın en düşük seviyesinde. Sözleşmelerin en yüksek mali kayıplara neden olacağı maksimum acı noktası veya fiyat 29.500 dolarda.

530 milyon dolar değerindeki Bitcoin opsiyonlarının vadesi, bugün sona erecek

İlginç bir şekilde, 4 Ağustos’ta sona erecek olan Bitcoin opsiyon sözleşmelerinin kavramsal değeri, geçen haftaki 2,09 milyar dolardan oldukça düşük. Yarım milyar dolardan fazla Bitcoin opsiyonu bugün sona ererken, BTC altı haftanın en düşük seviyesinde. Bitcoin’deki işlem hacmi ve volatilite, son iki hafta boyunca nispeten sabit kaldı.

Greeks.live’dan alınan verilere göre, yaklaşık 18.000 opsiyon sözleşmesinin vadesi Cuma günü dolacak. Sözleşmelerin maksimum acı noktası 29.500 dolarda. Analitik firmasına göre, Bitcoin’in volatilitesi, Mart ayından bu yana neredeyse tek taraflı bir düşüş eğiliminde. Bu da Vade Sonu Fiyatlarını uzun bir süre boyunca maksimum acı noktasına yakın tuttu. BTC şu anda acı noktasının altında 29,135 dolardan işlem görüyor.

Opsiyon verileri, devam eden ayı piyasasının görünürde bir sonunun olmadığını gösteriyor. Bu nedenle BTC fiyatının geri dönüş yapması beklenenden uzun sürebilir. Ayrıca katılımcılarda düşüş eğilimini sürdürüyor. Daha fazla long sözleşme, short pozisyon olarak satılıyor.

Genel tabloda, Bitcoin ve Ethereum fiyatları düşüş eğilimini sürdürüyor. Lider kriptolar, artan düzenleyici belirsizlik ve DeFi ekosistemini sarsan Curve Finance istismarının ortasında düşüş trendinden kurtulmak için mücadele ediyor.

CryptoQuant, kısa ve uzun vadeli yatırımcılar arasında önemli bir fark olduğunu tespit etti

CryptoQuant analisti Onchained, BTC’nin kısa vadeli ve uzun vadeli kar aralığı oranlarını analiz etti. Uzun vadeli harcanan çıktı kar aralığı oranı (LTH-SOPR) incelendiğinde, LTH-SOPR’nin 1’in altında kaldığı görüldü. Bu da uzun vadeli BTC yatırımcılarının BTC’lerini zararına sattığını gösteriyor.

Ek olarak, Onchained, yatırımcıların daha düşük fiyatlardan satın alarak piyasaya yeniden girmek için elverişsiz satış koşullarına yenik düşebileceklerini belirtti.

Onchained ayrıca kısa vadeli yatırımcıların harcanan çıktı kar aralığını (STH-SOPR) analiz etti. 3 Ağustos itibarıyla STH-SOPR 1 civarında dalgalandı. Bu da kısa vadeli yatırımcıların hafif bir kârla satış yapacaklarının bir göstergesiydi.

Ayılar Bitcoin üzerinde daha avantajlı

TradingView grafiğine göre, BTC yazı yazılırken yeşil renkteydi. Ancak, BTC’nin indikatörleri tam olarak yükseliş çığlıkları atmadı. Hareketli Ortalama Yakınsama Sapması (MACD), sıfır çizgisinin altındaki MACD çizgisinin üzerindeki sinyal çizgisi ile düşüş eğilimi gösterdi.

Bu da ayıların şu anda BTC üzerinde sıkı bir kontrole sahip olduğunu onaylıyor. Ayrıca, 45.92 olan RSI, fiyatın yazının yazıldığı sırada ayılar lehine olduğunu öne sürdü. RSI’da bir başka düşüş, Bitcoin çevresinde yoğun satış baskısının bir göstergesidir. Bununla birlikte, BTC’nin yükselen Para Akışı Endeksi (MFI), kripto para biriminde akan likiditenin bir göstergesiydi.

İndikatörlerin ortaya koyduğu hayal kırıklığı yaratan cepheye rağmen, BTC için bazı iyi haberler de vardı. Glassnodealerts’in son tweet’ine göre, 0.01+ BTC’ye sahip BTC balinaları 3 Ağustos’ta tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Ayrıca, 0.1+ BTC’ye sahip olan yatırımcıların sayısı da ATH seviyesi olan 4.431.809’a ulaştı. Bu da bireysel yatırımcı cephesinde toparlanan bir BTC’nin göstergesiydi. Kriptokoin.com olarak BTC ve altcoin piyasasına özel güncel teknik analizlere bu yazıda yer verdik.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1