Dev Banka ABD’li Müşteriler İçin Kripto Para Hizmetini Sonlandırıyor!

SEC’in Binance ve Coinbase’e açtığı davalarda bazı altcoinlerin menkul kıymet olduğunu belirtmesi üzerine Cardano (ADA), Polygon (MATIC) ve Solana’yı (SOL) delist eden ABD’li dijital yatırım bankası Revolut’tan yeni hamle geldi.

The Block’un haberine göre, Revolut düzenleyici belirsizliği gerekçe göstererek ABD’deki kripto para platformunu kapatmaya hazırlanıyor.

Bir Revolut sözcüsü yaptığı açıklamada bu kararın ABD özelinde olduğunu belirterek kararın ABD dışındaki müşterilerini etkilemediğini söyledi.

Bu kararın küresel olarak Revolut’un kripto müşterilerinin %1’inden azını etkilediği belirtildi.

Revolut müşterilerine gönderdiği mesajda “Revolut’un ABD’li müşterilerinin 2 Eylül’den itibaren kripto para satın alma siparişi veremeyeceklerini, 2 Ekim’e kadar satış emirleri vermeye devam edebileceklerini , 3 Ekim’den itibaren de ABD’li müşteriler için kripto hizmetinin tamamen kapatılacağı” belirtildi.

Revolut sözcüsü açıklamasında şunları söyledi:

“Gelişen düzenleyici ortam ve ABD’deki kripto piyasası etrafındaki belirsizliklerin bir sonucu olarak, ABD bankacılık ortağımız olan Metropolitan Commercial Bank ile birlikte ABD’de Revolut aracılığıyla kripto para birimlerine erişimi askıya alma konusunda zor bir karar aldık.

Bu karar ABD dışındaki Revolut kullanıcılarını etkilemiyor ve dünya çapında Revolut’un kripto müşterilerinin %1’inden azını etkiliyor.

Diğer tüm pazarlardaki Revolut müşterileri, kaydolmaya ve platformun kripto hizmetlerini kullanmaya devam edebilir.”

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4