Dev Alman Bankasından Bitcoin ETF Raporu: SEC İşleri Yokuşa Sürebilir!

Alman yatırım bankası Berenberg Çarşamba günü yayınladığı bir araştırma raporunda, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) spot Bitcoin (BTC) borsa yatırım fonu (ETF) başvurularını spot Bitcoin piyasasına ilişkin endişeler nedeniyle reddetmeye devam etmesini haklı çıkarmak için alternatif argümanlar hazırlamasının oldukça olası olduğunu söyledi.

SEC, Spot Bitcoin ETF’lerini Reddetmek İçin Alternatif Argümanlar Hazırlayabilir

Raporda, Coinbase’in spot bitcoin ETF’lerine potansiyel katılımının, SEC’in başvuruları reddetmek için yeniden yapılandırılmış argümanlarının bir parçası olabileceği belirtildi.

Yine de, Mark Palmer liderliğindeki analistler, Grayscale’in zaferinin “SEC’in nihayet bir veya daha fazla spot Bitcoin ETF başvurusunu onaylaması” olasılığını artırmış olabileceğini yazdı.

Bir federal mahkeme Salı günü SEC’in Grayscale’in Grayscale Bitcoin Trust’ı (GBTC) bir ETF’ye dönüştürme girişimini reddetmesini gözden geçirmesi gerektiğine karar vermişti.

Spot bir Bitcoin ETF’sinin onaylanması, daha geniş bir kurumsal yatırımcı yelpazesinin piyasaya erişmesine olanak tanıyacağı için kripto endüstrisi için bir oyun değiştirici olabilir.

ETF’ler, piyasa katılımcılarının altta yatan dijital varlıkları kendileri satın almak zorunda kalmadan kripto para birimlerine yatırım yapmalarına izin verdikleri için popülerdir.

Analistler, kararın SEC’i spot bir Bitcoin ETF’sini onaylamaya zorlamadığını, ancak düzenleyicinin Grayscale’in başvurusunu reddetmesini desteklemek için kullandığı argümanları yeniden gözden geçirmesi gerektiğini söyledi.

Raporda, SEC’in karara itiraz etme seçeneğine de sahip olduğu belirtildi.

Berenberg, Grayscale’in hukuki zaferinin ardından kriptoyla ilgili hisse senetlerinin yükseldiğini, Coinbase’in (COIN) %14,9 ve MicroStrategy’nin (MSTR) %10,8 değer kazandığını belirtti.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4