DeFi Protokolü Aave, Curve DAO (CRV) Coin’de 5 Milyonluk Token Alımı Yapacak!

Merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü Aave (AAVE), merkeziyetsiz otonom organizasyonunun (DAO) bütçesinden 2 milyon dolar kullanarak Curve DAO (CRV) almaya karar verdi.

Aave DAO 7 Ağustos tarihinde resmi yönetişim sitesinde başlayan ve 11 Ağustos tarihinde sonuçlanan oylama kapsamında, DeFi ekosistemini desteklemek ve protokolün yerel stablecoin’i GHO’nun ikincil likiditesinden faydalanmak amacıyla bütçesinden 2 milyon aUSDT (Aave USDT) kullanarak 5 milyon adet CRV almayı kararlaştırdı.

Bu hamle ile geçtiğimiz günlerde 60 milyon dolarlık bir hack saldırısına uğrayan Curve’e bir noktada destek olunacak. Teklifte, Curve CEO’su Michael Egorov’un Aave üzerinde 189 milyon dolarlık pozisyonu ile ilgili yaşanan son olayların Aave DAO’ya stratejik bir şekilde CRV için alım fırsatı sunduğu belirtildi. Bu satın almanın GHO likiditesini teşvik için kullanılabileceği ifade edildi. Ayrıca alınan GHO’larla birlikte Aave DAO’nun Curve üzerindeki oylama gücünün artırılacağı da verilen detaylar arasında yer aldı.

Verilen ifadelere göre hazinenin mevcut durumu ve 2023-2024 yılları arasında daha düşük olması beklenen maliyetler, bu alım gerçekleştirilirken DAO’nun ehemmiyetli bir yaklaşım sürdürebilmesine olanak tanıyacak.

Merkeziyetsiz finans protokolü Curve Finance’in geçtiğimiz ay siber saldırıya uğraması sonucunda CEO Michael Egorov’un 189 milyon dolarlık pozisyonu tasfiye tehlikesi altına girmişti.

source site-9