DeFi Projesi Saldırıya Uğradı: Bu Altcoin’e Dikkat!

Coinbase borsasının yerel blockchain ağı Base ve Ethereum üzerinde faaliyet gösteren DeFi platformu Rocketswap (RCKT) saldırıya uğradı. Merkeziyetsiz finans platformu 860 bin dolar büyüklüğünde zarara uğradı.

Rocketswap ekibinin biraz önce paylaştığı gönderiye göre olay, protokol ve sunucuya gerçekleşen bir hacker saldırısı nedeniyle meydana geldi. Geliştiriciler, güvenliği delen bilgisayar korsanlarının müşteri fonlarını ele geçirdiğini belirtti.

DeFi projesi, pasif gelir aracı olan Yield Farming özelliiğini devre dışı bıraktığını duyurdu. Saldırının ardından blockchain güvenlik takipçisi PeckShield, yaşanan olay hakkında detayları paylaştı.

Hackerlar Nasıl Saldırıyor?

Peckshield, Coinbase bağlantılı kripto ağı Base üzerinde gerçekleşen DeFi olayını onayladı. Güvenlik takipçisi, hackerların Rocketswap için Base ile Ethereum arasında köprü kurarak 860 bin $ değerinde toplam 471 ETH çaldığını tespit etti.

Hackerlar, transfer işleminin ardından “LoveRCKT” adlı yeni bir altcoin oluşturdu. Bilgisayar korsanları bu hamlenin ardından tokenleri Uniswap’a taşıdı.

ETH tabanlı blockchain ağı Base, son günlerde sık sık altcoin birimleri ile gündeme geliyor. BALD meme coin, Base ağında lanse olduktan bir gün sonra tepetaklak oldu. BALD, piyasaya sürüldüğünde başlangıçta %3.000 yükseldi. Ancak, ertesi gün değerinin %90’ından fazlasını kaybetti.

Rocketswap ekibi, olayın ardından bir acil durum eylem planı uygulamaya başladı. Projeye bağlı altcoin birimi RCKT, gün başından bu yana %55 değer kaybına uğradı.


source site-1