DeFi Patronunun CRV Pozisyonu Ne Durumda: Satışlarla Tasfiye Riski Ortadan Kalktı Mı?

Curve Finance’in kurucusu Michael Egorov, milyonlarca dolar değerindeki kaldıraçlı pozisyonunu kurtarmak için indirimli CRV satmaya devam ediyor.

Merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü Curve Finance, 30 Temmuz günü son zamanların en ciddi saldırısıyla karşı karşı kaldı ve hackerler 50 milyon dolar civarında varlık çalmayı başardı. Ardından CRV fiyatında kısa süre içerisinde %25’den fazla düşüş görüldü. Yaşanan düşüş, zaten uzun süredir likidasyon riskiyle boğuşan kurucu Egorov’un 189 milyon dolarlık vadeli işlem pozisyonunu ciddi şekilde riske attı.

CEO geçtiğimiz süreç içerisinde 185 milyon dolar değerinde CRV‘yi ve 4 milyon dolar değerinde TrueUSD’yi (TUSD) teminat olarak ekleyerek karşılığında 67,7 milyon dolar değerinde Tether (USDT) ve USD Coin (USDC) borçlanmıştı. Curve’ün dolaşımdaki toplam arzının %32’sine karşılık gelen ciddi bir miktar ile yapılan bu borçlanma daha önce yatırımcıların ve topluluğun tepkisine neden olmuştu.

Hack vakasının yaşandığı esnada Egorov’un ortalama tasfiye fiyatı 0,38 dolar seviyesindeydi. Kurucu, tasfiye riskinden kaçınmak için OTC yoluyla indirimli fiyattan CRV satmaya başladı. 1 ve 2 Ağustos tarihlerinde hem TRON (TRX) kurucusu Justin Sun hem de Huobi kurucu ortağı Jun Du, tezgah üstü işlem (OTC) yoluyla milyonlarca dolar değerinde CRV alarak Egorov’a destek olmuştu.

Egorov, hack vakasından sonraki ilk iki gün OTC aracılığıyla 15 farklı yatırımcıya 0,40 dolar fiyatla toplam 72 milyon CRV sattı ve bu satışlardan 28,8 milyon dolar gelir elde etti.

Gelen bu desteklerin ardından harekete geçen Egorov ilk olarak 5,13 milyon FRAX stablecoin kredisini geri ödedi ve 12,5 milyon CRV’yi teminat olarak geri almayı başardı.

Bununla birlikte Lookonchain tarafından sunulan on-chain verilerine göre kurucu kısa süre önce piyasa yapıcı Wintermute Trading’e 10 milyon dolar karşılığında 25 milyon CRV tokeni sattı. Bu satışla birlikte Egorov, 40 milyon dolara yakın bir likidite sağlamış oldu.

Blockchain analiz firması DeBank’ın verilerine göre bu nakit, Egorov’un Aave, Abracadabra, FraxLend ve Inverse Finance’ten aldığı borçların tamamını olmasa da bir kısmını ödemesine ve tasfiye riskinden büyük ölçüde kurtulmasına yardımcı oldu.

Egorov’un halihazırda 5 platformda 374 milyon CRV teminatı ve 79 milyon dolar borcu bulunuyor.


source site-9