DeFi Devinin Kurucusundan Yeni Bir Coin ve Airdrop İçin Teklif!

Son günlerde yaptığı yeniliklerle gündeme gelen MakerDAO cephesi, lending hizmeti veren Spark Protocol için airdrop planlıyor.

Merkeziyetsiz finans (DeFi) devi MakerDAO cephesinden heyecanlandıran bir airdrop duyurusu geldi. MakerDAO’nun kurucusu Rune Christensen yaptığı açıklamada, borç verme (lending) hizmeti veren Spark Protocol için bir topluluk token’ı çıkarılması ve SPK isimli bu yeni token’ın kullanıcılara airdrop ile dağıtılması adına teklifte bulundu.

Ekip tarafından sunulan plana göre subDAO tokenları Spark üzerinde lending hizmetini kullanan yatırımcılara borçlanma miktarları ve süreleriyle orantılı olarak dağıtılacak.

Henüz teklif aşamasında olan bu fikrin onaylanması durumunda MakerDAO’nun, bir subDAO (alt-merkeziyetsiz otonom organizasyon) olarak işlev görecek olan Spark Protocol’un topluluğuna yenilikçi imkanlar sunması bekleniyor.

Yol haritası doğrultusunda Spark Protokolünün sürekli kullanımını teşvik etmek için on yıl içinde iki milyar adet SPK’nın dağıtılması hedefleniyor.

MakerDAO, Spark gibi her biri kendi tokenları tarafından yönetilen birkaç subDAO oluşturmayı planlıyor.

Christensen konu hakkındaki açıklamasında, atılacak bu adımın topluluk oluşturmak için önemli olduğuna yer verdi:

SparkDAO’nun misyonu ve potansiyeliyle uyumlu bir kullanıcı ve DAO katılımcısı topluluğu oluşturmak istiyoruz.

source site-9