‘Daha Kötüsü Geliyor’ Diyen Bitcoin Analisti Korkuttu!

Bitcoin yoğun bir inceleme ve analiz konusu olmaya devam ediyor. İşte ünlü analistlere göre en büyük kripto para biriminin sıradaki yönü…

Bitcoin şimdiye kadar nasıl hareket etti?

BTC’nin, Elliott Dalga Teorisine göre biten bir diyagonal formasyonun parçası olan 5. dalganın C dalgasında olduğuna inanılmakta. Bu formasyon tipik olarak önemli bir fiyat hareketinin öncüsüdür. Mevcut haliyle, Bitcoin’in fiyatı 29.780 seviyesinin altında kaldığı sürece mevcut dalga sayımı geçerliliğini korumaktadır. Fiyatın bu seviyeyi aşması halinde, dalga sayımının ve piyasa beklentilerinin yeniden değerlendirilmesi gerekecektir.

Piyasa Bitcoin için 28,3 bin civarındaki potansiyel hedefi yakından takip ediyor. Bu rakam, potansiyel destek ve direnç seviyelerini belirlemek için traderlar arasında popüler bir araç olan Fibonacci uzantılarına dayanmaktadır. Fiyattaki her düşüşün Bitcoin’i bu düzeltmenin tamamlanmasına daha da yaklaştırdığını unutmamak önemlidir. Her yeni düşüşle birlikte bu düzeltmenin tamamlanma olasılığı da artmaktadır. C dalgasındaki üçüncü dalga, 28.790’da 1.618 uzantısına ulaşarak beklentileri şimdiden karşıladı. Üçüncü dalga genellikle Elliott Dalga Teorisindeki en büyük ve en güçlü dalga olduğu için bu önemli bir kilometre taşıdır.

Crypto Tony, potansiyel bir düşüş hakkında uyardı

Ünlü kripto para analisti Crypto Tony, kısa bir süre önce Twitter’daki @CryptoTony__ hesabından Bitcoin (BTC) piyasasının mevcut durumuna ilişkin görüşlerini paylaştı. Bitcoin’in ABD doları karşısında gelecekteki potansiyel hareketlerine ilişkin duruşu hakkında bir güncelleme sağladı. Crypto Tony, “Mevcut duruşumu koruduğunu” söyledi. Ayrıca 29.000 dolar kaybetmediğimiz ve bu seviyenin altında kalmadığımız sürece short pozisyon açmayacağını söyledi. Ancak, “Şimdilik yukarıda seyrediyoruz ve benim gözümde çöküş yakın duruyor.” diye ekledi.

“Çöküş”, bir kripto para biriminin fiyatının belirli bir destek seviyesinin altına düşmesine işaret eder. Ayrıca düşmeye devam ettiği bir durumu ifade eder. Bu açıklama, Crypto Tony’nin Bitcoin için 29.000 dolar seviyesini yakından izlediğini gösteriyor. Bitcoin’in fiyatı bu kritik eşiğin altına düşmediği ve orada kalmadığı sürece short bir pozisyon düşünmeyeceğini belirtiyor. Şu anda Bitcoin bu seviyenin üzerinde seyrediyor ve bu da ona göre yakın gelecekte potansiyel bir düşüş eğilimine işaret ediyor. Crypto Tony’nin yorumları temkinli bir yaklaşımı yansıtıyor. Ayrıca Bitcoin için kilit bir destek noktası olarak 29.000 dolar seviyesinin önemini vurguluyor. Bu seviyenin aşılması, düşüş eğilimine işaret ederek potansiyel bir açığa satış fırsatına yol açabilir.

Rekt Capital neler diyor?

Önde gelen kripto para analisti Rekt Capital, kısa süre önce Twitter’da mevcut Bitcoin piyasası dinamiklerine ilişkin bakış açısını paylaştı. Tweetinde, Bitcoin’in şu anda “Mum 3” olarak adlandırdığı yerde olduğumuzu söyledi. “Mum 4” ve “Mum 1” ile henüz gelmediğini belirtti. en yakın destek seviyesi olarak 29.2 bin doları önerdi. Bir başka kripto meraklısı CryptoAM17 de durumla ilgili görüşlerini paylaştı. Bitcoin’in fiyat hareketlerine ilişkin planları hakkında bir güncelleme tweetledi. BTC 29.2 bin doların altında olduğu sürece, aşağı yönlü hareket beklediğini söyledi.

Bu ifade, CryptoAM17’nin Bitcoin için 29,2 bin dolar seviyesini yakından izlediğini gösteriyor. Bitcoin bu seviyenin altında kalırsa, daha fazla fiyat düşüşü potansiyeli olduğuna inanmakta. Ayrıca, kar elde etmek için BTC varlıklarını satmayı planladığı fiyat noktalarını gösteren kâr alma seviyelerini 28,8 bin ve 28,2 bin dolar olarak belirledi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-3