Curve Finance’in Kripto Para Varlıkları Saldırının Ardından 1.5 Milyar Dolar Azaldı

Merkeziyetsiz borsa Curve Finance, Pazar günü saldırıya uğramasının ardından kripto para varlıkların büyük bir düşüş yaşadı.

Stablecoinler konusunda uzmanlaşmış olan borsa, kodunda hackerların bazı likidite havuzlarını boşaltmasına izin veren bir güvenlik açığı bulduğunu açıklamıştı.

Proje, kullanıcılara fonlarını etkilenen havuzlardan çekmelerini tavsiye ettikten sonra, kilitli toplam değerinde %50’lik bir düşüş meydana geldi.

DeFiLlama’ya göre Curve Finance, saldırıdan önce platformunda 3.1 milyar dolardan fazla kripto varlığa sahipti. Pazartesi günü itibariyle bu rakam 1.62 milyar dolara düşerek 1.5 milyar dolardan fazla bir kayba neden oldu. Fonların bir kısmı hackerlar tarafından çalınırken, diğerleri kullanıcılar ya da beyaz şapkalı hackerlar tarafından saklanmak üzere başka yere taşındı.

Saldırı, birçok DeFi uygulaması tarafından kullanılan bir programlama dili olan Vyper’daki bir açıktan kaynaklandı. Curve Finance, güvenliği ihlal edilen dört ana likidite havuzu tespit etti ve kullanıcılardan fonlarını bu havuzlardan çekmelerini istedi.

Hack, Curve Finance’in yerel tokeni olan CRV’nin fiyatını da etkiledi. CoinGecko’ya göre token, hack’in duyurulmasından bu yana değerinin %17’sini kaybetti.

Bu durum, CRV’yi teminat olarak kullanarak çeşitli DeFi borç verme platformlarından 100 milyon dolardan fazla borç alan Curve Finance’in kurucusu Michael Egorov için bir risk oluşturabilir. CRV’nin fiyatı daha da düşerse, kredilerinin tasfiyesiyle karşı karşıya kalabilir.

Egorov, hack’in etkisini en aza indirmek veya ortadan kaldırmak ve borçlarını azaltmak için çalıştığını söyledi. Ayrıca Curve Finance’in bu olayı atlatacağından ve DeFi’deki stablecoin’ler için likidite sağlamaya devam edeceğinden emin olduğunu söyledi.

Bir kripto veri firması olan Kaiko’ya göre Curve Finance, DeFi’deki stablecoin’ler için en büyük likidite sağlayıcısı konumunda.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-5