Covid-19 Vakalarında Artış Yaşanıyor!

Sonbaharın yaklaşmasıyla birlikte ABD’de Covid-19 aktivitesinde artışlar devam ediyor. Hastanelerdeki yatışlar artarken ölüm sayıları da yükselişte. Ülke genelinde atık su numuneleri ve laboratuvar test sonuçları, virüsün yayılma hızının arttığını gösteriyor.

Atlanta’daki Emory Üniversitesi Rollins Halk Sağlığı Okulu’ndan Epidemiyoloji profesörü Jodie Guest, “Bu işaretler toplumlarımızda Covid-19’un yeniden yayılma eğiliminde olduğunu gösteriyor” diyor.

NBC tarafından aktarılan bilgilere göre, özellikle hastanelerdeki yatış sayıları, salgının ciddiyetini yansıtan önemli bir gösterge olarak karşımıza çıkıyor. Haziran ayının sonlarına doğru en düşük seviyelere inen hastaneye yatırılan Covid hastalarının sayısı, artış eğilimine girdi. Derlenen verilere göre, 26 Ağustos tarihine kadar olan haftada, önceki haftaya göre yüzde 16’lık bir artışla 17,400’den fazla kişi Covid nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Bu artış, hastane test protokolleri değişse bile devam ediyor. Pandeminin en yoğun döneminde her hastanın Covid testine tabi tutulduğu bir dönemden, artık semptomları olan kişilere yapılan testlere geçildi. Bu da hastane yatışlarını önceki dönemlerle karşılaştırmayı zorlaştırıyor.

San Francisco’daki California Üniversitesi’nden Tıp profesörü Dr. Peter Chin-Hong, hastanelerdeki yatış sayısının arttığını ancak geçen kış gördükleri yüksek sayılara henüz ulaşmadığını belirtiyor.

source site-3