Çöken O Altcoin Yükselişe Geçti: İkinci Şans Mı?

31 Temmuz’un hack saldırısının ardından %15 değer kaybeden Curve DAO (CRV), yavaş yavaş canlanıyor. Fiyatı son 24 saat içinde bir noktada çift haneli değer kazandı. Altcoin yatırımcıları iade edilen fonlarla birlikte yeni fırsatları gözlüyor.

Curve kurucusu borçlarını kapatıyor, hacker fonları iade etti

Geçtiğimiz haftanın hack olayı ve düşen CRV fiyatı, Curve Finance kurucusu Michael Egorov’in vadeli pozisyonlarını tasfiye riskine sürükledi. Piyasadan birçok büyük oyuncu Egorov’i korumak için yüklü miktarda CRV likiditesi sağladı.

Egorov, son günlerde 80 milyon dolarlık borcunu ödemek için OTC aracılığıyla CRV satıyor. Bu satışlarla birlikte borcunun neredeyse yarısını kapattı. On-chain veriler, kurucunun şu anda kadar 45.61 milyon dolarlık fon karşılığında 24 yatırımcı ve kuruma 114.025 milyon CRV sattığını gösteriyor.

Wintermute Trading, DWF Labs, Justin Sun, Yearn.finance ve Cream Finance, Michael Egorov’a destek verenler arasındaydı. DeBank verilerine göre Aave, Abracadabra, FraxLend ve Inverse Finance’ten aldığı borçların bir kısmını ödemesine yardımcı oluyor.

Bir diğer olumlu haber, Curve Finance’den 61 milyon dolarlık altcoin çalan hacker’ın fonları iade etmeye başlaması. Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere, bilgisayar korsanı bugün 4.820 adet alETH’yi iade etti.

Altcoin fiyatı toparlanmaya başladı

Olumlu gelişmelerin ortasında, CRV fiyatı bugün bir noktada çift haneli kazanım elde etti. Altcoin fiyatı geçen haftadan bu yana 0,52 dolara kadar düşüş gösterdi.

Fakat, metrikler şu anda çok daha iyi ve gelecek vaat ediyor. Altcoin fiyatı son 7 günlük kaybını %13’e kadar indirdi. Ekosistemini sarsan Vyper istismarının hararetinde fiyatlar %50’ye kadar düşüş göstermişti.

CRV’nin görünümü, alıcılarının genel olarak iyimser yaklaştığını ortaya koyuyor. İşlem hacmi bir gecede %96’ya kadar yükseldi. Bu likiditenin Curve Finance ekosistemine geri döndüğünü kanıtlayan bir metriktir. Genel toparlanmayla birlikte, DeFiLlama’dan alınan veriler TVL’nin de 2,22 milyar dolara geri döndüğünü gösteriyor. Sonuç olarak, Curve DAO DeFi ekosistemindeki parlaklığını yeniden kazanmaya başlıyor.

CRV’nin büyümesinin durup durmadığı başka bir tartışma konusu. Ancak mevcut metrikler, daha geniş Web3.0 ekosistemi için bir destek olan DeFi platformuna normalliğin geri döndüğünün kanıtıydı.

Curve Finance hack otopsi raporu

Curve Finance, 31 Temmuz’da havuzlarından 61 milyon doların üzerinde çalınmasına yol açan bir güvenlik açığıyla yüzleşti. DeFi altcoin üzerinde Vyper programlama dilini kullanan birkaç istikrarlı havuz istismar edildi. Kayıplar 61 milyon doları aştı (toplam kayıpların başlangıçta 47 milyon dolar olduğu tahmin ediliyordu). Güvenlik açığı, Vyper’ın 0.2.15, 0.2.16 ve 0.3.0 sürümlerinde bulundu.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1