Coinbase Hukuk Sorumlusundan SEC Davası Açıklaması: Bugün Davanın Reddi İçin Dilekçe Vereceğiz!’

Popüler kripto para borsası Coinbase, kendilerine karşı açılan Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) davasına karşı sağlam bir duruş sergiliyor.

Coinnase SEC Davasının Reddini Talep Ediyor

Şirketin Baş Hukuk Sorumlusu Paul Grewal, Coinbase’in SEC’in davasını reddetmeye çalışacağını ve yasal savaşta galip geleceklerine olan inançlarını kesin bir şekilde ortaya koyacaklarını açıkladı.

SEC, 6 Haziran’da Coinbase’e dava açarak borsayı kayıtsız menkul kıymetler satmak ve kayıtsız bir menkul kıymetler borsası olarak faaliyet göstermekle suçlamıştı. Ancak Grewal, Coinbase’in davayı tamamen reddetmek için bir dilekçe sunacağını belirtti.

Şirket, platformunda hiçbir zaman menkul kıymetler listelemediğini ve SEC’in kripto para borsaları üzerinde düzenleyici bir yetkisi olmadığını savunmayı planlıyor.

Dahası Coinbase, SEC’in daha önce Coinbase’in Nisan 2021’de yürürlüğe giren kayıt beyanını ilan ettiğinde kayıt için herhangi bir gereklilik belirtmediğini iddia ediyor.

Grewal, 3 Ağustos’taki ikinci çeyrek kazanç çağrısı sırasında, yasal konumlarına olan güvenini dile getirerek şunları söyledi: “SEC ile olan davayla ilgili olarak, çok açık olmak istiyorum. Kazanabileceğimizi düşünüyoruz. Kazanmayı umuyoruz.”

Davanın düşmesini talep eden dilekçenin bugün verilmesi planlanıyor ve Coinbase mahkemenin Ekim ayı sonuna kadar argümanlarını değerlendirmesini bekliyor.

Grewal, öncelikli hedeflerinin kripto para sektöründe düzenleyici netlik sağlamak olduğunu vurguluyor. Kripto düzenlemelerini çevreleyen mevcut çelişkili mesajlara dikkat çekiyor. Bu alanda yenilikçiliği ve büyümeyi teşvik etmek için net bir yasal çerçevenin önemini vurguluyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4