Coinbase CEO’su Brian Armstrong: “ABD’de Kalıyoruz, En Kötü İhtimalle Delist Ederiz”

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase CEO’su Brian Armstrong, ABD dışına taşınmanın söz konusu dahi olmadığını dile getirdi.

Brian Armstrong 5 Ağustos tarihinde Financial Times’da (FT) yayınlanan röportajında, ABD dışı yargı bölgelerine taşınmak gibi bir planları olmadığını belirtti. Armstrong, herhangi bir kaçış planına sahip olmadıklarını ima ederken ülke içerisindeki konumlarını korumaya kararlı oldukları yönünde bir duruş sergiledi.

CEO konu hakkında şu ifadelerde bulundu:

Mevcut durumda ihtimal dahilinde bile değil. Şu anda “camı kırın” planımız yok. ABD’de kalıyoruz.

CEO bunun yanı sıra geçtiğimiz aylarda ABD dışındaki yargı bölgelerinden aldıkları faaliyet lisansları hakkında da çeşitli açıklamalarda bulundu. O dönemlerde bu lisanslar Coinbase’in ABD dışına taşınacağı yönünde spekülasyonları doğurmuş olsa da CEO, bunların bir taşınma planının değil genişleme planının parçası olduğunu belirtti.

Armstrong öte yandan ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile aralarında devam eden davaya da değindi. Davanın kaybedilmesi durumunda dahi ABD’den ayrılmayacaklarını peşinen ekleyen Armstrong, en kötü senaryoda SEC’nin menkul kıymet olarak nitelendirdiği 13 kripto parayı delist ederek yollarına devam edeceklerini söyledi.

SEC 6 Haziran tarihinde menkul kıymet yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle Coinbase’e dava açmıştı. 

Staking’e karşı duruşları hayal kırıklığı

CEO ayrıca sundukları staking hizmetlerine karşı regülatörlerden gelen tepkileri de değerlendirdi. Staking hizmetlerini finans hizmetleri için büyük bir gelişme olarak tanımlayan Armstrong, Kaliforniya gibi küresel teknoloji liderlerinin staking’e karşı bir tavır almalarının hayal kırıklığı yarattığını dile getirdi.

Haziran ayının başında başta Alabama eyaleti olmak üzere toplamda 10 eyalet, Coinbase’in sunduğu staking ürünleri ile menkul kıymet yasalarını ihlal ettiğini iddia ederek borsayı savunmaya çağırmıştı.

source site-9