CNBC Analistleri, SEC’in Bitcoin ETF’lerini Kabul Edeceği Tarihi Açıkladı!

Şu anda SEC’den onay bekleyen birden fazla Spot Bitcoin ETF başvurusu bulunuyor. SEC şimdiye kadar başvurular konusunda katı davransa da, Washington’daki bir mahkemenin SEC’in Grayscale’in Spot Bitcoin onayı için yaptığı başvuruyu engellemesini bozmasıyla tünelin ucunda bir ışık belirdi.

CNBC, Tüm Spot Bitcoin ETF’lerinin Bu Sonbaharda Onaylanacağını Öngörüyor

Bu karar diğer Spot Bitcoin ETF başvurularının onaylanmasının yolunu açıyor ve CNBC analistleri tüm bu başvuruların bu sonbaharda onaylanacağını tahmin ediyor.

CNBC’den Bob Pisani, bu başvuruların onaylanmasının SEC’e bağlı olduğunu kabul ediyor.

Dün Washington’daki üç yargıçlı duruşmanın SEC’in Grayscale’in başvurusunu engellemesini bozma kararına ilişkin olarak SEC’in öncelikle 45 gün içinde karara itiraz edip etmeyeceğine karar vermesi gerekiyor.

Buna ek olarak, SEC olası bir temyizi beklerken, onay bekleyen birden fazla Spot Bitcoin ETF başvurusu var. Bunlar arasında BlackRock, Bitwise ve diğer finans kurumlarının başvuruları yer alıyor.

SEC, Bitcoin ve kriptonun geleceği konusunda bir yol ayrımında. Pisani bu geleceğin nihayet bu sonbaharda belirleneceğine inanıyor.

SEC başkanı Gary Gensler’in tutumu net, ancak ABD hükümeti içinde, Ohio’dan ABD Kongre Üyesi Warren Davidson da dahil olmak üzere, Gensler’in kamuoyu önünde görevden alınmasını isteyenler var.

SEC’in bu sonbaharda seçimini yapacağı ve temyiz başvurusunun Ekim ayına kadar gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4