Citigroup, S&P 500 Yıl Sonu Hedefini Yukarı Taşıdı

Önde gelen finans kuruluşu Citigroup, ABD ve Dünya’nın en önemli hisse senedi endekslerinden S&P 500 için yıl sonu tahminini güncelledi.

Amerikan ekonomisindeki “yumuşak iniş” senaryosunun güçlendiğini dikkate alan analistler, endeks için yıl sonu öngörüsünü yukarı yönlü revize etti. Citigroup, bir önceki raporunda S&P 500’ün seneyi 4.400 puanda bitirmesini beklerken son gelişmeler ışığında bu rakamı 5.000’e taşıdı.

Analistlerin tahmini başarılı olduğu takdirde endeks yıl sonuna kadar %9 değer kazanacak.

S&P 500 endeksi.

1.9 trilyon dolar gibi astoronmik bir varlığa sahip olan banka, ABD’de resesyon ihtimalini ise 2024’ün ilk yarısına erteledi.

Durgunluk İhtimali Rafa Kalkıyor!

ABD Ulusal İşletme Ekonomisi Derneği (NABE), geçtiğmiz günlerde beklentilere dair bir anket paylaştı. Ülkede resesyon ihtimali hakkında ekonomistlere danışan kurum, katılımcıların gelecek projeksiyonunun iyileştiğini ortaya koydu.

NABE anketine katılan ekonomistlerin %70’i, ABD’de 1 yıl içinde resesyon yaşanma ihtimalinin %50’den daha fazla olduğu görüşünü belirtti.

Yakın tarihte basına konuşan Minneapolis FED Başkanı Neel Kashkari, ekonomide sert fren ihtimalini düşük olarak değerlendirdi. FED yetkilisi, Eylül ayındaki faiz kararı için ise verileri takip edecekleri vurgusunu yaptı.

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

source site-2