Citibank’tan Yeni Kripto Para Raporu!

2023 yılına güzel bir başlangıç yapan Bitcoin (BTC) ve altcoinler geçtiğimiz hafta büyük bir çöküş yaşadı.

Bu düşüş ayı piyasasının hala bitmediğine dair spekülasyonları artırırken Citibank’dan yeni bir rapor geldi.

Kripto para piyasasında düşüşlerin de olabileceğini belirten Citibank, kripto pazarının büyümesi için 3 faktörün katalizör görevi görebileceğini söyledi.

Banka kripto sektörünün büyümesini hızlandırabilecek ilk faktörün Dağıtılmış Defter Teknolojisine (DLT) hızla artan ilgi olduğunu belirtti.

Ankete katılanların %74’ü DLT teknoloji ve dijital para birimleriyle ilgilendiğini ifade ederken bu oranın 2022 yılında %47 olduğu belirtildi.

“Ankete katılanların %74’ü Dağıtılmış Defter Teknolojisi (DLT) ve dijital para birimleri ile ilgileniyor. (geçen yıl %47’den bu oran arttı) Bu rakamlar da DLT ivmesinin artmaya devam ettiğinin açık bir işareti.”

İkinci faktörün yatırımcıların CBDC‘lere olan ilgisinin artması olduğunu ifade eden Citibank, ankete katılanların %87’sinin CBDC’leri menkul kıymetlerin takasını desteklemek için güçlü bir araç olarak gördüğünü söyledi.

Üçüncü faktörün dijital para birimlerinin sunduğu hızlı ödeme kolaylığı olduğuna işaret eden banka ankete katılanların %77’sinin hızlı ödeme kolaylığının faaliyetleri üzerinde olumlu bir etki yapmasını beklediklerini belirtti.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-5