Çin’de Filecoin’i (FIL) İlgilendiren Dava: Mahkeme FIL ile Ödeme Yapan Şirketi Haksız Buldu

Bir Çin mahkemesi, Filecoin (FIL) madenciliği ile ilgili bir sözleşmenin yeşil kalkınma ve sosyal ve kamu çıkarları ilkelerini ihlal ettiğine ve bu nedenle geçersiz olduğuna karar verdi.

Mahkeme belgelerine göre bu, kripto paralar ve madencilikle ilgili sivil sözleşmelerin çoğunun Çin mahkemeleri tarafından tanınmadığının ve geçersiz sayıldığının bir başka örneği.

Dava detaylarına göre, davacı Zhou ve bir teknoloji şirketi olan davalı, 7 Temmuz 2021 tarihinde bir “Depolama Sunucusu Satın Alma Sözleşmesi” imzaladı. Sözleşmede Zhou’nun 179.800 yuan karşılığında bir IPFS depolama sunucusu satın alacağı ve sunucunun teknoloji şirketi tarafından bir bilgisayar merkezinde yönetileceği belirtiliyordu.

Teknoloji şirketi, sunucunun IPFS ağında hizmet sağlayabileceğini ve Filecoin ödülleri elde edebileceğini garanti etti ve coin üretiminin piyasa ortalama seviyesinden düşük olması durumunda açığı kapatma sözü verdi.

Ancak Zhou daha sonra sunucu tarafından üretilen sanal para biriminin Çin devleti tarafından açıkça yasaklandığını fark etti ve mahkemeye başvurarak sözleşmenin geçersizliğinin teyit edilmesini, tüm sözleşme fonlarının iade edilmesini ve sermaye işgali faizinin ödenmesini talep etti.

Mahkeme, Filecoin’in devlet para otoritesi tarafından çıkarılmayan, herhangi bir resmi para statüsüne veya zorunlu dolaşım kabiliyetine sahip olmayan ve işlem faaliyetleri kanunla korunmayan sanal bir para birimi olduğuna karar verdi.

Ayrıca mahkeme belgelerine göre, Filecoin madenciliği, ulusal yeşil kalkınma politikasına aykırı olan ve sosyal ve kamu çıkarlarına zarar veren büyük miktarda elektrik ve kaynak tüketiyor. Bu nedenle mahkeme, sözleşmenin yasa ve yönetmeliklerin emredici hükümlerini ihlal ettiğine ve geçersiz olduğuna karar verdi. Mahkeme ayrıca teknoloji şirketinin tüm sözleşme fonlarını Zhou’ya iade etmesine ve sermaye işgali için faiz ödemesine karar verdi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4