Çin’de CEO’su Tutuklanan Altcoin’de Neler Oluyor: Fiyat Birden Bire 2,5x Yaptı!

Geçtiğimiz aylarda CEO’sunun Çin tarafından tutuklandığı ortaya çıkan Multichain (MULTI), kısa süre içerisinde %130’dan fazla yükseliş yaşadı.

Tartışmalı kripto para projesinde kısa süre içerisinde ciddi bir pump yaşandı. CEO’su Çinli polisler tarafından tutuklanan ve hakkında rug-pull iddiaları dolanan MULTI, saatler içerisinde %130’dan fazla yükseldi ve ardından hızlı bir şekilde %40’a yakın değer kaybetti.

CoinMarketCap verilerine göre MULTI‘nin işlem hacmi son 24 saatte %11.120 artış yaşadı.

Yaşanan bu yükselişin ardından bir “insider trading olduğu” ve tartışmalara netlik kazandıracak bir gelişmenin açıklanabileceği akıllara gelirken ekip konu hakkında herhangi bir ifadede bulunmadı.

Son olarak ağustos ayının başında Multichain’in cüzdan adreslerinde şüpheli satış işlemleri görülmüştü ve Şüpheli Multcihain Cüzdanı olarak işaretlenmiş bir adres Chainlink (LINK) ve WOO Network (WOO) satışı gerçekleştirmişti. Birçok cross-chain köprüsünü ve işlemini dondurma kararı alan projenin akıbeti içinde bulunduğumuz bu günlerde belirsizliğini korumaya devam ediyor.

CoinGecko verilerine göre saatler içerisinde yaklaşık %130’dan fazla yükseliş sergileyerek 1,032 dolar seviyesinden 2,390 dolara ulaşan MULTI, yazım esnasında 1,428 dolardan işlem görüyor.

source site-9