Çin’de Bazı Offshore Borsaların Üst Düzey Yöneticileri Gözaltına Alındı

Kripto para gazetecisi WuBlockchain tarafından hazırlanan özel bir habere göre, Çin polisi son zamanlarda offshore kripto para borsalarının CTO, CHO gibi çok sayıda üst düzey yöneticisini, kumar web siteleri için fon ödeme ve uzlaştırma hizmetleri sağladıkları iddiasıyla gözaltına aldı ve soruşturdu.

Gazeteci, söz konusu borsaların isimleri henüz paylaşmadı.

Habere göre, geçtiğimiz yıl doğrudan ya da dolaylı olarak offshore borsalara aktarılan çevrimiçi kumar fonları 7.6 milyar USDT’yi aştı. Bunlar arasında, muhtemelen platformlar arasındaki risk yönetimi kabiliyetlerindeki farklılıklar nedeniyle, küçük ve orta ölçekli borsalar büyük borsalara kıyasla daha yüksek oranda riskli fona sahipti.

Bu borsalar çoğunlukla Dubai veya Singapur’da bulunan Çin vatandaşları tarafından kuruluyor, ancak çalışanlarının çoğu Çin’de bulunuyor.

Yürütülen çalışmalar, Çin’in kara para aklama, dolandırıcılık ve vergi kaçakçılığı gibi kripto para birimlerini içeren yasadışı faaliyetleri engellemeye yönelik devam eden çabalarının bir parçası. Çin 2017’den bu yana yerel kripto para borsalarını ve ilk coin arzlarını (ICO’lar) yasaklamış olsa da bazı offshore platformlar faaliyet göstermeye ve Çinli müşterilere hizmet vermeye devam etmişti.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4