Çin Mahkemesinden Bitcoin Madenciliğine Destekleyen Kişiye Ömür Boyu Hapis Cezası!

Bitcoin (BTC) ve kripto paralara yönelik yasakları ve tavrıyla bilinen Çin’de kripto baskısı devam ediyor.

Çinli kripto gazetecisi Wu Blockchain yaptığı paylaşımda eski bir Çinli yetkili olan Xiao Yi’nin yerel kripto para madenciliği şirketini desteklemek dahil bazı suçlardan hapis cezası aldığını söyledi.

Yerel haber ajansı weixin’in haberine göre Çin mahkemesi Xiao Yi‘ye kripto para madenciliği faaliyetlerini kolaylaştırmak suretiyle görevini kötüye kullanmak ve rüşvet suçundan ömür boyu hapis cezası verdi.

Yi’nin yaklaşık 20 milyon ABD doları rüşvet aldığı iddia edilirken, mahkeme, Yi’nin 2017’den 2021’e kadar Fuzhou şehrinde parti sekreteri olarak görev yaptığı sırada kripto para madenciliği yapan şirketlere yardım ettiğini ve bunun kamu malına, ulusal çıkarlara ve insanların çıkarlarına önemli zararlar verdiğini belirtti.

Xiao Yi isnat edilen suçlardan ömür boyu hapis cezasına çarptırılırken ömür boyu siyasi haklarından mahrum bırakıldı ve bunların yanında tüm kişisel mal varlığına da el konuldu.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4