Çin Halk Cumhuriyeti Yönetiminden Kripto Para Açıklaması Geldi

Çin Komünist Partisi, denizaşırı telekomünikasyon ve ağ dolandırıcılığı gruplarına sert bir uyarıda bulunarak, yasadışı ve suç teşkil eden faaliyetleriyle mücadele etmek için tüm araçları kullanacağını söyledi.

Parti, dolandırıcılık gruplarının insanları kandırmak ve zarar vermek için Blockchain, metaverse, sanal para birimleri, yapay zeka ve diğer yeni teknolojileri ve yeni formatları kullandığını ve elektronik dolandırıcılık merkezlerini ortadan kaldırmak ve tuzağa düşmüş kişileri kurtarmak için ilgili ülkelerle işbirliği yapacağını açıkladı.

Açıklamada Blockchain’in en üst sırada yazılması dikkat çekti.

Birkaç gün önce bir genel kurul toplantısı düzenleyen Çin Merkezi Siyasi ve Hukuki Komite, sistematik yönetim, yasalarla yönetim ve kaynağında yönetim ilkelerine bağlı kalınmasını ve denizaşırı telekomünikasyon ve ağ dolandırıcılığı ile diğer yasadışı ve suç teşkil eden faaliyetlerin yasalara uygun olarak engellenmesini önerdi.

Komite, denizaşırı telekomünikasyon ve ağ dolandırıcılığı gruplarının “yüksek maaşlı işe alım” kisvesi altında sıradan insanları dolandırıcılık faaliyetlerine çekmek ve korkutmak için kullandıklarını ve insanların can ve mal güvenliğine zarar veren şiddetli alıkoyma ve insan kaçakçılığı gibi bir dizi karanlık sektör zinciri oluşturduklarını söyledi.

Komite, mevcut ortak kanun uygulama modelinden ders çıkarılacağını, denizaşırı telekomünikasyon ve ağ dolandırıcılığıyla mücadele etmek için normalleştirilmiş bir işbirliği mekanizmasının kurulmasının araştırılacağını, suçlular için uzun vadeli güçlü bir caydırıcılık oluşturulacağını ve Çin ile ilgili ülkeler arasındaki dostane işbirliğinin genel durumunun korunacağını belirtti.

Komite ayrıca, dolandırıcılık grupları tarafından suç araçlarını modernleştirmek için kullanılan blockchain, metaverse, sanal para birimi, yapay zeka gibi yeni teknolojilerin ve yeni formatların denetimini güçlendireceğini söyledi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-5