Chicago FED Ekonomistleri Faiz Beklentilerini Açıkladı! Bitcoin ve Kripto Paraları Ne Bekliyor?

2022 yılında FED’in faiz artışlarından etkilenen Bitcoin ve kripto para piyasası büyük ve sert düşüşler yaşadı.

FED’in sıkılaşma politikası sonrasında enflasyon düşmeye başladı ve bu durum BTC için olumlu bir faktör olarak karşımıza çıkıyor.

Bu noktada Chicago FED ekonomistleri yaptıkları araştırmalar sonrasında yayınladıkları Eylül ayı raporunda enflasyonun düşmesi ile Bitcoin ve kripto para birimleri arasındaki ilişkiyi değerlendirdi.

Condesk’in haberine göre, Chicago FED ekonomistleri, FED’in Mart 2022’den bu yana uyguladığı faiz artışları sonrasında enflasyonun yüzde 2’ye doğru düşüşe geçtiğini ve ekonomi için olumlu bir zemin hazırladığımı savundu.

Ekonomistler resesyon olmadan enflasyonun %2’ye düşebileceğini belirterek beklenilen düşüşün gelmesiyle birlikte kripto para birimleri gibi riskli varlıklara para girişlerinin yaşanabileceğini ifade etti.

Ekonomistler, düşen enflasyonun da Bitcoin ve kripto para birimleri de dahil olmak üzere riskli varlıklar için iyi olduğunu ve potansiyel bir altın kilidi açabileceğini belirtti.

“FED’in sıkı para politikası ve faiz artışları enflasyonu resesyon olmadan %2 hedefine düşürecek.

Bu noktada daha fazla sıkılaştırmaya gerek kalmayabilir ve enflasyondaki resesyonsuz bir düşüş yatırımcıların küresel finans piyasalarında risk almayı teşvik edebilir.

Bu da kripto para birimleri de dahil olmak üzere risk varlıkları için bir altın kilit senaryosu anlamına geliyor. (Düşen enflasyon ve nispeten dirençli bir ekonominin birleşimi, küresel finans piyasalarında risk almak için ideal bir durum olan, altın kilit senaryosu olarak adlandırılıyor.)

Sonuç olarak düşen enflasyon sonrası yatırımcılar riskli varlıklara yönelirken özellikle kripto para birimleri daha fazla ön plana çıkabilir.”

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4