CFTC’den Kripto Para Dolandırıcılığı Suçlaması: Yasal İşlem Başlattı!

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu’nun (CFTC), kripto para yatırım şirketi Fundsz ve dört tüzel kişiye dolandırıcılık suçlaması kapsamında yasal işlem başlattı.

CFTC bir kripto para dolandırıcılığı suçlaması daha yaptı. CFTC tarafından ABD Florida Orta Bölgesi Bölge Mahkemesine sunulan detaylarda, kripto para yatırım şirketi Fundsz ve 4 farklı tüzel kişiliğin yatırımcılara hayali bir kazanç vadederek onları dolandırdığı iddia edildi.

Adları Rene Larralde, Juan Pablo Valcarce, Brian Early ve Alisha Ann Kingrey olarak açıklanan sanıkların mal varlıkları geçici olarak donduruldu. CFTC, Fundsz’ın müşteri fonlarını alıp satmadığını ve müşterilere hayali haftalık getiriler bildirdiğini iddia etti.

Şikayet dosyasına göre Fundsz, yatırımcılara özel bir algoritma yöntemiyle haftada %3 getiri sağladığını söyledi. Fundsz söz konusu yatırım fonuna 2.500 dolar yatıran bir kişinin 4 yıl içerisinde 1 milyon dolar gelir elde edeceğini söyleyerek insanları kandırdı.

CFTC ayrıca dolandırılan yatırımcılara tazminat, haksız kazançların iadesi, sivil para cezaları, kalıcı ticaret ve kayıt yasakları ve daha fazla Emtia Borsası Yasası ihlaline karşı kalıcı bir tedbir kararı talep etti. CFTC’nin ihtiyati tedbir talebine ilişkin duruşmanın 23 Ağustos’ta yapılması planlanıyor.

Konu hakkında konuşan CFTC yetkilisi Ian McGinley CFTC’nin kararlı mücadelesi hakkında söylemde bulundu:

CFTC, kripto para ve değerli metal piyasalarında müşterileri dolandıran bireylerin kökünü kazımaya devam ediyor.

source site-9