Cevap Bekleniyor! Binance İçin Bu İddia Bomba Etkisi Yarattı

Binance son zamanlarda, özellikle Batı’da olmak üzere çeşitli yargı bölgelerinde ağır düzenleyici incelemelerle karşı karşıya kaldı. Şimdi ise yeni bir iddia ile karşı karşıya. Detaylara bakalım.

Binance kara listedeki Rus kuruluşlarla bağlantıda mı?

Wall Street Journal’ın 22 Ağustos tarihli bir haberi çarpıcı bir durum ortaya koyuyor. Buna göre, Binance hakkında bir iddia var. Batılı güçlerce kara listeye alınan beş Rus kredi kuruluşu için işlem yapmaya devam ediyor. Habere göre, Rus müşteriler, ödemeleri gerçekleştirmek için Tinkoff Bank ve Rosbank da dahil olmak üzere beş Rus kredi kuruluşundan herhangi birini kullanarak Binance’de eşler arası ticaret yapabiliyor.

WSJ ayrıca, popüler olarak Binance Angels olarak adlandırılan Binance gönüllülerinin hamlelerine de yer veriyor. Buna göre Telegram’daki insanlara borsanın Rus müşteriler üzerinde ticaret kısıtlamaları olmadığını söylediğini bildirdi.  

Sınırlı durum

Haberin ayrıca ilginç bir yönü daha var. Buna göre, kripto para borsası Binance’in daha önce Rus hesaplarına uygulanan 10.000 € sınırını kaldırdığına dair haberler gündeme gelmişti.

Binance

Haber bu yönüyle de dikkat çekiyor. Haber, Binance’in ağır yaptırım uygulanan ülkedeki faaliyetleriyle ilgili kamuoyuna yaptığı açıklamayla çelişiyor. Geçtiğimiz yıl borsa, AB’nin yaptırımlarına atıfta bulunmuştu. Buna göre, platformunda 10.000 €’yu aşan varlıkları olan Ruslara katı yaptırımlar uygulamıştı.

Binance için yasal savaş

Bu haber, Binance’in yıpranmış olan düzenleyicilerle olan ilişkisini daha da karmaşık hale getirecektir. Borsa birçok Avrupa ülkesinde faaliyet göstermekte zorlanıyor. Diğer taraftan bu durum borsanın Hollanda, Almanya ve Kıbrıs gibi ülkelerden çekilmesine neden olmuştu.

Kuzey Amerika’da da yasal zorluklarla karşılaşan borsa için son durumlar endişelere yola açıyor. Ayrıca borsanın Kanada’dan çekilmesine ve ABD Emtia ve Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) ile Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) yasal işlemlerine yol açtı. ABD Adalet Bakanlığı’nın Binance ve CEO’su Changpeng Zhao hakkında ABD kara para aklamayı önleme yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle cezai işlem başlatmaya hazırlandığına dair haberler var.

Binance için süreç BNB’yi de olumsuz etkiliyor

Borsanın karşı karşıya kaldığı düzenleyici baskı dalgasıyla birlikte kilit yöneticilerinden birkaçı borsadan ayrıldı. Binance ve bu yöneticilerden bazıları başka nedenlerle ayrıldıklarını iddia ediyor. Ancak, birçok kişi yasal sorunlar nedeniyle ayrıldıkları düşüncesinde.

Binance için yasal zorluklar, yerel tokenı BNB’nin de değerinde büyük bir düşüş görmesine neden oldu. BNB şu anda 206 dolardan işlem görüyor. Buna göre bir yıldan uzun bir süredir en düşük fiyatında. Diğer taraftan kriptokoin.com olarak baktığımızda 200 doların altına düşme riski altında.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da,Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-2