CBDC Karşıtı Kongre Üyesi Ripple (XRP) Yatırımcılarını Eleştirdi!

Merkez bankalarının kriptoya alternatif olması için üzerinde çalıştığı CBDC para birimlerine karşı olan ABD’li vekil, Ripple (XRP) hakkında konuştu. Amerikan kongre üyesi Warren Davidson, Ripple’ın CBDC alanında yaptığı çalışmalara dair yatırımcıların tavrını eleştirdi.

Salı günü X hesabı üzerinden bir tweet atan Davidson, XRP yatırımcıları hakkında şu sözleri söyledi:

“Twitter’da görünür olan Ripple yatırımcılarının, şirketin CBDC çalışmalarını orantısız şekilde takdir etmesine şaşırıyorum.”

Devlet kaynaklı dijital paralara sıkı muhalefet yapan ABD’li vekil, altcoin projesinin bu alanda faaliyet göstermesi hakkında pek olumlu düşünmüyor. Davidson, tweetinin altına Ripple yatırımcılarına yönelik bir anket ekleyerek onların görüşünü merak etti. XRP hayranlarının projeye neden ilgi gösterdiğini soran vekil, geliştiricilerin CBDC hamlelerinin pek de etkili olmadığı sonucunu ortaya çıkardı.

CBDC Bir Tehdit Mi?

Kripto para ve blockchain teknolojisinin tüm Dünya’da kabulünün artması devletleri harekete geçirdi. Merkez Bankaları, halihazırda merkeziyetsiz olan altcoin birimlerine alternatif üretmek için CBDC çalışması yapıyor. Daha anlaşlır bir dilde konuşacak olursak, merkez bankaları kağıt paraya endeksli altcoin birimleri çıkararak kendi kripto paralarını yapmaya çalışıyor.

Kripto topluluğunun bir kısmı bu projeleri desteklerken muhalifler bu sayede devletlerin daha da güçleneceğini iddia ederek projeleri reddediyor.


source site-3