CB Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Enflasyonla Mücadele Sürecek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, katıldığı bir toplantıda basın mensuplarına demeç verdi. Yatırım Ortamını İyileştirme Toplantısı’nda konuşan Yılmaz, Türkiye’ye daha fazla yatırımcı çekmek için planlarını açıkladı.

Yaklaşık 3 ay sonra bir toplantı daha yapacaklarını belirten CB Yardımcısı, ülkemizdeki yatırım iklimini iyileştirmek için çalıştıklarını belirtti:

“Ülkemizde yatırım ikliminin gelişmesi için istişareler yaptık. Bu konuda yapacağımız plan ve düzenlemeleri kısa ve orta vade olarak ayırıyoruz. Yaptığımız çalışmaları yasal, idari düzenlemeler ve teknik – süreç iyileştirici çalışmalar başlığı altında toplayacağız.”

Cevdet Yılmaz, Eylül ayı sonu itibariyle kısa ve orta vadeli planları somut bir şekilde ortaya koyacakları vurgusunu yaptı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Türkiye’nin 20 senede 255 milyar $ dış yatırım aldığını belirterek gelecek planları hakkında da konuştu. Sanayi ve üretim alanında yüksek katma değer için Ar-Ge’ye ağırlık verileceğini açıklayan Cevdet Yılmaz, ulaşım yatırımları için ise demiryolunun öncelikli olduğunu sözlerine ekledi.

Yılmaz, bu kalkınma planının istikrarlı bir şekilde sürmesi için enflasyonla mücadeleye devam ettiklerini belirtti.

Son TÜİK verilerine göre ülkemizde yıllık tüketici enflasyon verisi %47,83 oldu. Merkez Bankası TCMB, yıl sonu TÜFE’nin %58 olmasını bekliyor.

source site-1