Cardano’da (ADA) Güncel Görünüm Nasıl? Analiz Şirketi Rapor Yayınladı

Kripto para analiz şirketi Messari, stablecoinler dışlandığında dünyanın en büyük altıncı kripto parası olan Cardano (ADA) hakkındaki 2023 yılı ikinci çeyrek raporunu yayınladı.

Rapora göre Cardano, 2. çeyrekte dapp işlemlerinde ve kilitlenen toplam değerde (TVL) önemli bir artış gördü ve bu da platformda merkezi olmayan uygulamaların artan talebine ve benimsenmesine işaret ediyor.

Bununla birlikte rapor, Cardano’nun yerel tokeni ADA’nın fiyat düşüşü yaşadığını ve ağ aktivitesi ile staking metriklerinde azalma olduğunu da ortaya koyuyor.

Raporda yer alan bazı önemli bulgular şunlar:

  • Ortalama günlük dapp işlemleri bir önceki çeyreğe göre %49 arttı. En büyük mutlak büyüme Minswap’te gerçekleşti, ancak birkaç yeni dapp de genel artışa katkıda bulundu.
  • Dolar cinsinden toplam kilitli değer (TVL) bir önceki çeyreğe göre %9.7 ve geçen yıla göre %198.6 arttı. Cardano, 2023 boyunca tüm zincirler arasında TVL sıralamasında 34. sıradan 21. sıraya yükseldi.
  • Ortalama işlem ücreti bir önceki çeyreğe göre %8.5 artarak 0.117 dolardan 0.126 dolara yükseldi. Arka arkaya çeyreklerde yaşanan artışa rağmen, ortalama işlem ücreti (USD), yıllık bazda düşen ADA fiyatları nedeniyle hala %50,8 oranında düşüş kaydetmiş durumda.
  • Günlük aktif adres sayısı 2. çeyrekte de azaldı ve bir önceki çeyreğe göre %4.0 düşüşle 60.200’den 57.800’e geriledi. Bu, son beş çeyrekte adres faaliyetlerindeki dördüncü çeyreklik düşüşe işaret ediyor.
  • Ortalama günlük işlemler bir önceki çeyreğe göre %1.9 artarak 67.500’den 68.800’e yükseldi.
  • Cardano’nun ortalama blok zinciri yükü 1. çeyrekte %40’ın biraz altındayken 2. çeyrekte %50’nin üzerine çıktı. İkinci çeyrekteki ortalama günlük yük Mayıs ayında %81.2 ile 2022’nin başından beri görülmeyen bir seviyeye ulaştı.
  • ADA’nın fiyatı ve piyasa değeri ilk çeyrekteki %53.5’lik artışın ardından geriledi. Bir önceki çeyreğe göre %26.9’luk düşüşe rağmen, ADA yıllık bazda %12.0 artış gösterdi. ADA’nın 2. çeyrekteki geri çekilmesi, çeyrek bazda %0.1 artış gösteren genel kripto piyasasının gerisinde kalmasına neden oldu.
  • Cardano’nun Hazine bilançosu 2. çeyrekte %8.5 artarak 1,30 milyar ADA’ya ulaştı. Hazinenin USD cinsinden değeri bir önceki çeyreğe göre %20.7 azalarak 452 milyon dolardan 358 milyon dolara geriledi.
  • Minswap, Cardano DeFi’nin likidite kralı olmaya devam ederek 2. çeyreği 48.8 milyon USD TVL ve %32.2 dominans ile kapattı.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4