Büyük Bitcoin Yükselişleri Bitti Mi? Bloomberg Analisti Değerlendirdi!

Bitcoin ve kripto para piyasasına yönelik tahminleriyle adından söz ettiren Bloomberg kıdemli analisti Mike McGlone’dan yeni BTC paylaşımı geldi.

Bitcoin oynaklığının 2023’te çoğu riskli varlıkla birlikte düştüğünü belirten Mike McGlone, bu durumun muhtemelen kripto paralar için azalan risk ve sınırlı fiyat yükselişi getireceğini söyledi.

BTC ve S&P 500′ ün uçurumun kenarında olduğunu ve düşüş yaşayabileceğini belirten analist, bu düşüşün çok derin olmayacağını ifade etti.

Zira S&P 500 düşerse Bitcoin gibi pek çok riskli varlık düşer ve zarar görür.

Bitcoin’in hisse senedi piyasasına karşı zayıflık gösterdiğini belirten McGlone, grafikte dikkate değer olan başka bir şeyin de oynaklığın hem Bitcoin hem de S&P 500 için düşüyor olduğunu

“Grafiğe bakıldığında Bitcoin’deki 180 günlük oynaklık 16 Ağustos’ta yaklaşık %46’ya yani şimdiye kadarki en düşük seviyesine düştü.

Bitcoin’deki bu düşüşlere rağmen BTC’nin benimsenmesi ve dijital altın olarak görülmesi değişmedi.

Bitcoin aynı yörüngesinde yoluna devam ediyor. Bu noktada altın ile kıyaslandığında BTC altına göre 3 kat volatilite riskiyle işlem görüyor.

2018 yılında ise BTC altına göre 10 kat volatilite riskiyle işlem görüyordu. Bu bağlamda Bitcoin ve kripto paraların altına göre riski daha çok düşecek.

Son olarak S&P 500 toparlandığında piyasa oynaklığı yükselir.”

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4