Bugün Dev Bitcoin Opsiyonları Kapanıyor! Fiyat Ne Olur?

Bugün yaklaşık 17.000 Bitcoin opsiyon sözleşmesinin süresi dolacak. Sözleşmelerin kavramsal boyutu 510 milyon dolar değerinde. Yatırımcılara en fazla zarar verecek seviye 29.500 dolarken, BTC fiyatı yüksek volatiliteye hazırlanıyor.

Bitcoin fiyatı maksimum acı noktasının altında işlem görüyor

Maksimum acı, en açık sözleşmelerin olduğu fiyat seviyesi ve bu sözleşmelerin süresi dolduğunda en çok zararın verileceği seviyedir. Bugünün süresi dolan BTC opsiyon sözleşmelerinin maksimum acı noktası 29.500 dolarda. BTC şu anda bu seviyenin bir miktar altında, 29.370 civarında işlem görüyor…

Ayrıca, opsiyon sözleşmelerinin alım/satım oranı 0,42 seviyesinde. Bu da satışlardan daha fazla alım yapıldığı anlamına geliyor. Öte yandan Greeks Live, BTC’nin haftaya hakim olduğu yorumunu yaptı. Piyasanın ana akım kriptoya odaklanmasının, bir ETF’nin geçmesi beklentisinden kaynaklandığını da sözlerine ekledi.

Greeks Live ayrıca, BTC ve ETH sözleşmelerinin ana vadesinin tahmini volatilitesinin (IV) “bu yıl sıklıkla tersine çevrildiğini ve bu hafta tersine çevirmenin üç gün boyunca yeniden ortaya çıktığını” ekliyor:

Şu anda ETH haftalık ATM seçeneği IV sadece %22, birkaç yıl önce BTC volatilite şakası Çin borsasından daha düşük, korkarım ki bu gerçekten yakın gelecekte gerçekleşecek.

Bitcoin ne durumda?

Bitcoin fiyatındaki uyuşukluk bu haftada devam etti. Lider kripto, hafta ortasında kısa bir süre için 30 bin dolara dokundu. Ancak direnci kıramadı ve tekrar geri çekilmeye başladı. BTC bu Cuma günü daha da zayıflayarak geçen hafta bu saatlerde işlem gördüğü yere çok yakın olan 29.359 dolara düştü.

Bu esnada, Santiment’in raporuna göre, belirli Bitcoin yatırımcıları arasında kar elde etmede artış oldu. Bu da yaklaşık bir ayın en yüksek seviyesine işaret ediyor. İlginç bir şekilde, bu kar elde etme faaliyeti, öncelikle uzun vadeli sahipler tarafından yönlendirildi.

Çeşitli dönemlerde Piyasa Değerinin Gerçekleşen Değere (MVRV) oranını incelemek, bu olguya ilişkin içgörüler sağlıyor. Bu hafta, BTC ile kar elde etme yoğunluğu düşüş gösterdi. Bu da günlük işlem hacminin kardan zarara oranının düşmesine neden oldu.

Borsaların dışına akan BTC daha fazla

Santiment grafiğindeki kar elde etme faaliyetinin aksine, değişim akış metriği belirgin bir model ortaya koydu. Glassnode’un değişim akışı metriği aracılığıyla gözlemlendiği gibi, 8 Ağustos verileri, girişine kıyasla borsalardan daha fazla Bitcoin çıkışı olduğunu gösterdi.

Bu kayda değer çıkış, borsalardan daha büyük bir Bitcoin hacminin çekildiğini gösteriyor.

Ayrıca, bu fenomen, fiyat artışına rağmen, birçok yatırımcının Bitcoin rezervlerini hemen satmak yerine borsalardan uzaklaştırmaya daha meyilli olduğunu gösteriyor. BTC’nin değeri, küçük bir düşüş eğiliminin belirginleşmesine rağmen, 29.000 dolar üzerinde gücünü korumaya devam ediyor. Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere, BTC madencileri mevcut seviyelerde zor zamanlar geçiriyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1