Bu Ülkenin Merkez Bankasından Dijital Para Açıklaması: “Önümüzdeki Birkaç Yıl Çıkarılması Zor Gözüküyor!”

Avustralya Merkez Bankası bugün yaptığı açıklamada, dijital para ile ilgili hazırlanan pilot projenin sonunda ortaya çıkan bazı sorunlar nedeniyle birkaç yıl boyunca merkez bankasının bir dijital para birimi (CBDC) konusunda herhangi bir karar vermeyeceğini duyurdu.

Merkez Bankası, Avustralya’nın CBDC’sinin Muhtemelen Birkaç Yıl Uzakta Olduğunu Söyledi

Raporda bir bakıma “CBDC’nin özel sektör inovasyonunun yerini almaktan ziyade onu tamamlayıcı bir unsur olarak görülebileceği” ifade edildi.

“Henüz çözüme kavuşturulmamış pek çok mesele göz önüne alındığında, Avustralya’da bir CBDC’ye ilişkin herhangi bir kararın birkaç yıl uzakta olması muhtemeldir” denilen raporda, projenin bir CBDC’nin uygulamaya konulmasının maliyetleri, faydaları, riskleri ve diğer sonuçlarının tam bir değerlendirmesini yapmak üzere yola çıkmadığı uyarısında bulunuldu.

Avustralya Merkez Bankası (RBA) ve Dijital Finans Kooperatif Araştırma Merkezi (DFCRC) araştırma projesini geçen yıl başlatmıştı.

Raporda bir bakıma “CBDC’nin özel sektör inovasyonunun yerine geçmek yerine onu tamamlayan bir unsur olarak görülebileceği” belirtiliyor.

Bulgular, bir Avustralya CBDC’sinin çevrimdışı elektronik ödemeleri destekleyebileceğini ve daha akıllı ödemeleri veya daha ekonomik ve daha az riskli olacak karmaşık işlemleri mümkün kılabileceğini ortaya koyuyor.

Ancak rapor, bir dizi yasal, düzenleyici, teknik ve operasyonel sorun nedeniyle daha fazla araştırma yapılması gerektiğine odaklandı.

Raporda, “Gizlilik ve veri paylaşımına yönelik çeşitli ihtiyaçları etkin bir şekilde desteklemek için gereken tasarım kararları zordur ve bu gereksinimleri tek bir CBDC platformunda uygulayacak teknolojiler de karmaşıktır.” denildi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4