Bu Olursa Çift Haneli Düşer!

Yakından takip edilen kripto analisti Benjamin Cowen, tarihsel bir modelin Bitcoin için çift haneli fiyat düşüşüne işaret ettiğini paylaştı. Analizlerine göre, BTC her halving döngüsünden önce dipleri ziyaret ediyor.

Tarih tekerrür ederse Bitcoin fiyatı çift haneli düşecek

Cowen, 786.000 YouTube abonesine seslendiği güncel analizlerinde tarihsel bir Bitcoin düşüş modeline dikkat çekti. Bu model her Bitcoin halving öncesinde ortaya çıkıyor. BTC fiyatı bu zaman dilimlerinde mutlaka dip seviyelerini tekrar ziyaret ediyor. Aşağıdaki grafiği paylaşan analist, ayrıntıları şöyle açıklıyor:

Bu sefer farklı olacak mı? Bu sefer farklı olduğu ve Bitcoin’in 20 haftalık SMA’nın (basit hareketli ortalama) üzerine çıkıp yarılanma öncesi yılın 4. çeyreğine girerken bunu destek olarak tutacağı yönündeki anlatılar doğru mu? Ben şüpheliyim…

“12.000 doların altına ineceğiz”

Cowen, bu yılın geri kalanında Bitcoin’in muhtemelen en son Mayıs 2022’de ulaşılan fiyatla zirvede ve daha önce Kasım 2020’de kaydedilen fiyatla en altta işaretlenen aralıkta kalacağını söylüyor. Kripto analisti, tarihsel model hakkında karamsar bir görünüm sunuyor. Teknik açıdan Bitcoin yatırımcılarını korkutan şu fiyat seviyelerine yer veriyor:

Burada, yılın yaklaşık yarısını yükselişle, yarısını da düşüşle geçirdiğimiz yönündeki görüşümde ısrar edeceğim. Daha önce 2023’teki fiyat hareketinin büyük ihtimalle 12.000 ila 35.000 dolar aralığında kalacağını söylemiştim. Yani Bitcoin fiyatının 2023’te bu sınırların dışına çıkacağını düşünmüyorum. 12.000 doların altına ineceğiz.

Bitcoin fiyatı bu yıl yeni bir zirve daha göremeyebilir

Cowen’in teknik kurulumu, Bitcoin boğaları için kritik ve zorlayıcı bir dirence işaret ediyor. Analiste göre, Temmuz ayının zirvesi olan 31.800 dolar civarındaki seviye bu yıl Bitcoin için zirve olarak kalmaya devam edecek. Özetle analist, Bitcoin fiyatının 2023 boyunca 30.000 dolar altında işlem görmesini bekliyor:

Ayrıca, yılın yaklaşık yarısını yükselişle, yarısını da düşüşle geçirdiğimizi açıkça belirttiğim için, yıllık en yüksek seviyelerin gelmesi ihtimalinin de yüksek olduğunu düşünüyorum.

Bu arada, ünlü Bloomberg analisti Mike McGlone, uzun bir aradan sonra BTC hakkında olumlu tahminler yaptı. Cowen, lider kriptonun 31.800 dolar bölgesinin altında zaman geçirmesini beklerken, McGlone uzun vadede ralli bekliyor. Kriptokoin.com olarak güncel analizlerinin ayrıntılarına bu yazıda yer verdik.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1