Bu Olay Piyasanın Kaderini Değiştirecek!

Kripto para piyasasında dönüm noktası diyeceğimiz olayları zaman zaman yaşıyoruz. Olayın büyüklüğünü yaşayınca fark ediyoruz. Yaşamadan bazı şeyleri tahmin etmek mümkün. Ancak tahminlerde her zaman istediğimiz doğrultuda gerçekleşmiyor. Galaxy Digital CEO’su Michael Novogratz 2023 yılı için Bitcoin’in durumuna yönelik görüşlerini paylaşıyor. Bakalım hangi olay piyasaya yön verecek?

Kripto para Bitcoin için dönüm noktası

Kripto para Bitcoin’in 2023 yılında gelgitler yaşadığı bir gerçek. Şimdi 30 bin dolar sınırını aşma çabasında. Ayrıca geçen yıl yaşanan ayı piyasasının izlerini üzerinden atmak istiyor. Bu yıl belki de en önemli olay kurumsal yatırımcıların varlığa yönelik ilgisiydi.

Bu doğrultuda milyarder ve Galaxy Digital CEO’su Michael Novogratz’dan önemli açıklamalar geliyor. Ona göre Bitcoin için dönüm noktası olan bir gelişme var. Bu gelişme trilyonlarca dolarlık varlığı yöneten BlackRock’ın CEO’su Larry Fink’in açıklamaları. Kriptokoin.com olarak daha önce de belirttiğimiz üzere Fink 29 Temmuz tarihinde bir röportaj vermişti. Röportajında açıklamalarına baktığımızda kripto para Bitcoin’i açıkça benimsediğini görüyoruz. Diğer taraftan açıklamaları kripto para alanının artık ateşli bir destekçisi olduğunu gösteriyor.

Şüphecilikten kabule uzanan yol

Bu noktada Novagratz, Fink’teki dönüşüm için ilginç bir ifade kullanıyor. Buna göre Fink için “turuncu bir hap aldı” ifadesi onun dönüşümüne yönelik bir ifade aslında. Ayrıca bu ifade inanmayan birini alıp Bitcoin’e inanan biri haline getirmeyi de açıklıyor.

Larry Fink’in kripto para alanına yönelik inançsız biri olduğunu hatırlatalım. Kendisi kripto para biriminin savunucusu olmadan önce Bitcoin’in yararları konusunda şüpheciydi. Şimdi bu şüphe gitmiş durumda. Larry Fink artık Bitcoin için küresel bir para birimi olacak diyor. Ayrıca dünyanın dört bir tarafındaki insanların kripto para birimine güvendiğini ifade ediyor.

BlackRock’ın Bitcoin fiyatı üzerindeki etkisi

Novogratz’a göre BlackRock’ın spot Bitcoin ETF başvurusunun ve Fink’in değişen bakış açısının kripto para birimine yansıması olacak. Buna göre bu gelişmeler Bitcoin’in yeni zirvelere ulaşmasını sağlayacak. Ayrıca bu durum kripto para birimi için yeni benimsemelere ve kabul döngüsüne olanak sağlayacak.

Fink’in şüpheciliği 2018 yılına kadar gidiyor. O zamanlar kripto para birimlerine hiç ilgi duymadığını belirtmişti. Ancak açıklamalarında net bir dil kullanmamıştı. Yasal netliğe yönelik de vurgular yapmıştı. Ancak ABD’nin henüz kripto para sektörünü yönetmek için kapsamlı düzenlemeler yürürlüğe koymadığını belirtelim. Diğer taraftan ABD Menkul Kıymetler Borsası Komisyonu’nun (SEC) sektörü boğmaya çalıştığı iddiasıyla eleştirilere maruz kaldığını da hatırlatalım.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster


source site-1