Bu Kripto Parada Pozisyon Artırma Zamanı!

Yaz rehaveti çökerken, Bitcoin fiyatı geçici bir düzlüğe ulaşmış gibi duruyor. Bu nedenle yatırımcıların Ağustos ayında benzer bir modele hazırlıklı olması gerekebilir. Peki, nasıl bir pozisyon almak gerekiyor? İşte yatırım danışmanı Ric Edelman’ın en büyük kripto para birimine yönelik söyledikleri…

Lider kripto parada pozisyonları artırma zamanı geldi

Coin Metrics’e göre, piyasa değerine göre en büyük kripto Haziran’da %12’lik önemli artışa tanık oldu. Daha sonra Temmuz ayını yaklaşık yüzde 3,5 düşüşle tamamlayacağı tahmin edilmekte. Geçtiğimiz hafta Bitcoin yüzde 1,9’luk bir düşüşle kapandı. Böylece üst üste beşinci haftalık düşüşünü ve 9 Haziran’dan bu yana en kötü performansını sergiledi. CoinGecko tarafından bildirildiği üzere, tarihsel olarak, üçüncü çeyrek Bitcoin için en zayıf dönem olmuştur. 2014 yılına kadar ortalama kazanç sadece yüzde 4,67’dir. Bitcoin’in başlangıcından bu yana dokuz çeyrekten sadece dördünde pozitif üçüncü çeyrek büyümesi görülmüştür.

Son dönemdeki düşüş eğilimine rağmen, Bitcoin yıl içinde yaklaşık %77 artış gösterdi. Bu nedenle, yatırımcılar arasında iyimserlik yaratıyor. Son XRP kararı, Kongre’de ilerleyen kripto mevzuatı, çok sayıda Bitcoin ETF uygulaması ve 2024 baharı için planlanan yaklaşan Bitcoin halving’i gibi çeşitli faktörler gelecekte Bitcoin için potansiyel yükselişi körüklüyor. 300 milyon doları yöneten Edelman Financial Engines’in kurucusu Ric Edelman da bu konulara dikkat çekti. Bu faktörlerin önümüzdeki altı ay içinde Bitcoin fiyatını önemli ölçüde yükselteceğine inanmakta.

Kısa vadede duraklama var

Ancak Kriptokoin.com olarak bildirdiğimiz gibi Edelman kısa vadede piyasada daha durgun koşullar bekliyor. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Başkanı Gary Gensler’in kripto konusundaki tutumunu değiştirmesinin beklenmemesi ve SEC’in Bitcoin ETF başvuruları hakkında karar vermesinin muhtemel olmaması nedeniyle, bu dönemde önemli bir haberin ortaya çıkmasının olası olmadığına dikkat çekiyor. Kongre’nin de yakın gelecekte kripto ile ilgili önemli bir yasa çıkarması beklenmemekte. Bu “bekle ve gör” yaklaşımına rağmen Edelman, bu gelişmelere yönelik sinyallerin güçlü olduğuna inanmakta.

Balinaların Odağındaki PEPE, XRP, SHIB, LINK, WLD İçin Tahminler!

Temmuz ayına bakıldığında, BlackRock’ın spot Bitcoin ETF’si başlatmak için başvuruda bulunması ve yatırımcılara yenilenen bir umut getirmesi nedeniyle piyasa başlangıçta parlak beklentilere sahipti. Buna ek olarak, SEC’in büyük borsalar Binance ve Coinbase’e karşı açtığı davaların, uzun zamandır beklenen XRP kararıyla birlikte bazı düzenleyici netlikler sağlaması beklenmekte idi. İşlem hacimleri ve likidite durgun kalsa da, Kongre’nin ilk kez tam bir Meclis oylamasına giden dört kripto tasarısı olması nedeniyle kripto endüstrisi ayı olumlu bir notla tamamlıyor.

Faiz artışları, yatırımcı hareketlerini etkiliyor

Ayrıca, FED ve Avrupa Merkez Bankası da dahil olmak üzere merkez bankalarının devam eden faiz artışları, yatırımcılara Bitcoin pozisyonlarına ekleme yapmak için daha fazla neden verdi. Bitcoin’in teknoloji hisseleriyle korelasyonu zayıfladı. Korelasyonsuz bir varlık statüsüne geri döndü. Böylece çeşitli portföylerini korumak isteyen yatırımcılar için cazip bir seçenek sundu. Sonuç olarak, sektör, potansiyel gelişmeleri yakından izliyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster


source site-1