Bu Kripto Para Projesinden Beklenen Müjde Sonunda Geldi: Coin ve Airdrop Geliyor!

Sıfır bilgi kanıtı (Zk-proof) kullanan Ethereum (ETH) katman-2 (L2) ölçeklendirme çözümü Starknet, yerel token’ı STRK’i yakında piyasaya sürecek.

Starknet’in Braavos cüzdanının yayınladığı makalede, 12 ay önce Ethereum ağı üzerinde üretilen STRK’nin yakın zamanda piyasaya sürüleceğini ve bazı detaylarına değindi. Proje, STRK’nın merkeziyetsizleşme amaçları doğrultusunda önemli bir adım olduğunu ima etti.

STRK’nin bunun yanı sıra projeye ait kararların alınacağı yönetişim organında oy hakkı görevi görmesi, ağ üzerindeki işlem ücretlerinin ödenmesi ve sistemin doğrulama mekanizmasında stake edilerek kullanılması gibi üç farklı faaliyet alanında da kullanılabilir olacağı belirtildi.

Konu hakkında şu ifadeler kullanıldı:

STRK diğer kripto varlıklar gibi tasarlanmamıştır. StarkWare tarafından oluşturulan merkeziyetsizleştirme stratejisinin bir simgesi ve itici gücü olan bu token, kullanıcıların ağı korumasına, gelecekteki yönüne karar vermesine ve işlem ücretlerine daha iyi bir şekilde yaklaşmasına olanak sağlayacaktır.

Token’ın ayrıca arz fiyatını tahmin etmeye yönelik çabalar, Starknet ekibi tarafından beyhude olarak nitelendirildi. STRK fiyatının piyasa tarafından belirleneceği yönünde ifadeler kullanıldı. Geliştirici ekip, STRK fiyatı yükselişe geçse de yatırımcılara bu varlığa uzun vadeli bir bakış açısıyla yaklaşılması gerektiğini söyledi.

Starknet (STRK) airdrop’u ne zaman olacak?

Braavos tarafından yapılan açıklamada, Starknet airdrop’u ile ilgili bir bilgi paylaşılmadı. Ancak daha önce ekip tarafından duyurulan bilgilere göre token’ın çıkmasıyla birlikte Starknet airdrop’u da gerçekleşecek. Token’ın yakın zamanda çıkarılacağı varsayıldığında airdrop dağıtımının da yakında gerçekleşmesi bekleniyor.

Ekip, piyasaya sürülecek tokenlardan yaklaşık %10’luk bir payın topluluk üyeleri için tahsis edildiği geçmişte belirtilmişti.

Geçtiğimiz nisan ayında yerel token ve projeye ait bir vakıf kurulması konularına değinen StarkNet, Ethereum ağında toplamda 10 milyar adet STRK bastığını ifade etmiş ve bunları projeye katkıda bulunan geliştiriciler, projenin arkasındaki şirket StarkWare yatırımcıları ve Starknet Vakfı gibi aktörlere tahsis ettiğini söylemişti. Tahsis edilen tokenların belirli bir süreliğine kilitli kalacağı ancak bu süreç içerisinde yönetişimde ve stake işlemlerinde kullanılabileceği dile getirilmişti. STRK’nın ilk kilit açma tarihi ise 2023’ün dördüncü çeyreği olarak kaydedilmişti.

source site-9