Bu Kripto Para Borsasının CEO’su Tutuklandı!

Yerel kaynaklara göre, Güney Kore’de faaliyet gösteren kripto para borsası Bitsonic’in CEO’su tutuklandı. Üst düzey yönetici, borsa kullanıcılarından yatırım ve mevduat çalmaktan soruşturma altındaydı. Güney Kore polisi Jinwook Shin’u kısa süre önce ele geçirdi…

Ünlü kripto para borsası Bitsonic’in yöneticileri göz altında

Yerel haber kaynağı Chosun Biz’e göre Güney Kore polisi, kripto para borsası Bitsonic’in CEO’su Jinwook Shin‘ı kullanıcılardan yatırım ve mevduat hırsızlığı suçlamalarıyla 7 Ağustos tarihinde tutukladı. Bitsonic’in başkan yardımcısı ise tutuksuz yargılanacak.

Savcılar, Ocak 2019 ile Mayıs 2021 arasındaki dönemde Shin’in Bitsonic platformunda kripto para birimlerinin fiyatlarını ve işlem hacmini yanıltıcı bir şekilde manipüle ettiğini iddia ediyor. Kurucu aynı zamanda borsa kullanıcılarından toplamda 10 milyar won (yaklaşık 7,5 milyon dolar) çalmakla suçlanacak. Rapora göre, likidite sorunları başladıktan ve Bitsonic para çekme işlemlerini durdurduktan sonra bile CEO’su yeni müşterilere kripto sunmaya devam etti.

2021 yılında başlayan soruşturma, Bay A olarak adlandırılan bir şirket başkan yardımcısını, CEO Shin tarafından yürütüldüğü iddia edilen bir program aracılığıyla kripto çalmakla suçluyor. Shin’in bu manipülasyonunun arkasında, Singapur’da kurulduğu öne sürülen bir gizli şirketinin bulunduğu iddia ediliyor.

Bitsonic, Ağustos 2021’de “iç ve dış sorunlar” gerekçesiyle operasyonlarını durdurdu. Bu süreçte, Güney Kore polisi dolandırıcılık nedeniyle 11 yerel borsayı kapatmak zorunda kaldı.

Güney Kore, yasal mücadele için ek çaba gösteriyor

Kripto dostu ülke, kripto para suçlarıyla mücadele amacıyla kısa bir süre önce bir kurumlar arası soruşturma birimi kurdu. Bu birim, yasadışı faaliyetlerdeki artışı ele alarak ve yatırımcıları korumayı hedefleyerek piyasadaki durumu düzeltmeyi amaçlıyor. Bu gelişmeler, sektörün yasal ve düzenleyici zeminde daha fazla denetime tabi tutulma ihtimalini yansıtıyor.

Güney Kore, LEI benimseme ve suç birimi ile kripto para düzenlemesini güçlendiriyor

26 Temmuz tarihli bir rapora göre Güney Kore, kripto para birimi suçlarıyla mücadele etmek için, piyasadaki yasadışı faaliyetlerdeki artışı ve yatırımcı koruması ihtiyacını ele almayı amaçlayan bir kurumlar arası soruşturma birimi kurdu.

Eşzamanlı olarak, Kore Menkul Kıymetler Merkezi, Seul’de Seyahat Kuralları konusunda uzmanlaşmış bir şirket olan Code ile kripto para piyasasında LEI’nin (Tüzel Kişi Kimlik Kodu) verilmesini ve kullanılmasını teşvik etmek için bir iş anlaşması imzaladığını duyurdu.

Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere Güney Kore, 12 Temmuz’da yeni bir yasa tasarı duyurmuştu.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-2