Bu Işığı Gördüğünde Bitcoin Fiyatı Yüzde 66 Artar!

K33 Research, spot Bitcoin borsa yatırım fonlarının (ETF) ilk 10 işlem gününde yaklaşık 1 milyar dolar değerinde 30.000 BTC’den fazla çekeceğini öngörüyor. Bu sermaye akışının, onay sonrası 100 gün içinde Bitcoin fiyatını 42.000 doların üzerine çıkarması mümkün.

Bitcoin fiyatında %66 artış potansiyeli var!

Tahmin, K33 Research’te deneyimli bir analist olan Vetle Lunde’nin bir analizine dayanıyor. K33 Research’e göre, bir spot Bitcoin ETF’si için yeşil ışık yanması %66’lık bir boğa rallisini katalize edebilir. Sonuç olarak, ilk 100 gününde BTC fiyatını potansiyel olarak 42.000 dolara doğru itmesi mümkün.

K33 Research’ün raporu, ABD’de bir spot Bitcoin ETF onayının kripto piyasası üzerinde yaratabileceği derin etkinin piyasa tarafından hafife alındığının altını çiziyor. Tarihsel veriler, yüksek girişler ile artan yukarı yönlü ivme arasında güçlü bir bağlantı olduğunu vurguluyor. Bu konuda yorum yapan Lunde şunları söylüyor:

Piyasa yanılıyor. ABD BTC ETF’lerinin (ve ETH vadeli işlem tabanlı ETF’lerin) etkisini önemli ölçüde hafife alıyor… ABD spot ETF onayı için olasılıklar hiç bu kadar iyi olmamıştı… Hem BITO hem de Purpose’un ilk işlem günlerinde yönettiğinden daha güçlü girişler bekliyorum… Son dört yılda güçlü BTC yatırım aracı girişleri ile değerlenen BTC fiyatları arasında güçlü bir ilişki görüldü.

BTC Öngörülen Fiyatı. Kaynak: K33 Araştırma

Bu tahminlerin BTC ve kripto piyasasını etkileyecek diğer olayları hesaba katmadığını belirtmek gerekiyor.

Ufukta BTC girişlerinde dalgalanma

Lunde, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) spot Bitcoin ETF’leri için onay vermesinin kayda değer bir sermaye infüzyonuna zemin hazırlayacağını düşünüyor. Ayrıca, dört ayda Bitcoin yatırım araçlarına 100.000 BTC’ye varan bir giriş olacağını öngörüyor. Lunde, Kanada senaryosuna dikkat çekiyor. Analist, Kanada’nın Purpose Bitcoin ETF’sinin tek başına 11.141 BTC gibi etkileyici bir rakam çektiğini belirtiyor. Diğer Kanada ETF’leriyle birlikte, lansman sonrası ilk dört ayda 58.000 BTC’ye ulaştı.

Bu arada Kanada’ya kıyasla ABD daha geniş bir pazar kapsamına sahip. Bu yüzden analist, ABD’nin onayının daha da belirgin bir etkiye tanık olacağını vurguluyor. Bu doğrultuda şu açıklamayı yapıyor:

BITO ilk on işlem gününde 19.425 BTC’lik giriş gördü. BITO ciddi bir rekabet olmadan piyasaya sürüldü ve önemli bir ilk hamle avantajı elde etti. Ayrıca, ABD vadeli işlem bazlı ETF’ler, yuvarlama maliyetleri nedeniyle doğrudan spot bazlı maruziyetten daha düşüktür. Bu da BITO’ya kıyasla ABD’de spot ETF girişlerinin artmasını beklememe yol açıyor.

Bitcoin fiyatı şu anda nerede duruyor

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere BTC geçtiğimiz hafta dar bir aralıkta kaldı. Şu anda BTC, aylık bazda %12,3’lük bir fiyat düşüşüyle 25.867 dolar seviyesinde işlem görüyor. SEC’in yedi Bitcoin ETF teklifine ilişkin kararını ertelemesinden bu yana lider kripto büyük ölçüde kırmızıydı.

Bitcoin
BTC Fiyat Performansı

Bu gidişle Bitcoin, BlackRock’ın duyurusundan önce görülen seviyelerde seyrediyor. Yani, Ripple’ın SEC’e karşı kısmi zaferi ve Grayscale’in olumlu kararı sayesinde elde ettiği kazançları kaybetti.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1