Bu Altcoin’ler, Binance Delist Kararına Rağmen Yükseliyor!

Binance, geçtiğimiz günlerde geniş bir altcoin listesinin BUSD paritesindeki işlemlerini durdurdu. Söz konusu kripto paralar arasında ANKR, CVC, EPX ve IOTA’da yer alıyordu. Delist kararına rağmen, bazı coin’ler direnç göstermeye devam ediyor.

Binance, BUSD’ye veda etmeye başladı

Lider kripto borsası Binance, kendi stablecoin’i olan BUSD’yi 2024’e kadar piyasadan silmek istiyor. Bu doğrultuda, BUSD paritelerinin delist süreci geçtiğimiz haftalarda başladı. Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere, BUSD hakkında aldığı karar ABD’deki düzenleyici gerginliğin ardından geldi.

Binance’in BUSD paritelerini delist etme kararı, SEC tarafından Paxos’a karşı açılan davaya dayanıyor. SEC, Paxos’u BUSD’yi kayıt olmadan üretmek ve satmakla suçluyor. Aynı zamanda, stablecoin’i kayıtsız bir menkul kıymet olarak nitelendiriyor. Bu yasal inceleme, Paxos’un yeni BUSD tokenlarının basılmasını durdurmasına neden oldu. 2024’ten Binance, BUSD yerine yeni bir stablecoin kullanımına başlayacak.

Bu altcoinler, delist olmalarına rağmen direnç gösteriyor

Dikkat çekici bir şekilde, Binance’in bu toplu delist hamlesi birçok altcoin fiyatını önemli ölçüde etkilemedi. IOTA’nın yanı sıra ANKR, CVC, EPX, HIVE, KLAY, LRC, MBL, MTL ve UMA’de kırmızı listedeydi. Web3 odaklı altcoin projesi IOTA, delist ardından işlem hacminde %54 düşüş gösterdi. Buna rağmen fiyatı şu anda olduğu gibi son günlerde %3,5 civarında yükseliş gösteriyor.

Bu tokenlerin listeden çıkarılması, Binance’in çalkantılı dönemindeki en son gelişmeydi. Borsa son zamanlarda İngiltere, Hollanda ve Kıbrıs gibi çeşitli Avrupa Birliği ülkelerindeki ticaret lisanslarının kaybedilmesi de dahil olmak üzere birçok aksilikle karşı karşıya kaldı. Ayrıca SEC ve Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) ile devam eden yasal sorunlar nedeniyle USD işlemlerini, ticaret çiftlerini ve OTC ticaretini askıya almak zorunda kaldı.

Binance’in yerel tokenlarına etkileri

Binance ayrıca Eylül ayından itibaren kendi yerel tokenlarından ikisi olan Binance USD (BUSD) ve BNB’ye bağlı işlem çiftlerini askıya alacağını duyurdu. BUSD desteğinin sona erdiği sinyali, SEC soruşturmasının etkisiyle Paxos’un yeni token basmayı bırakmasıyla geldi.

Binance’in kurucusu Changpeng Zhao, başta Tether’in USDT’si olmak üzere stabilcoinlerin mevcut durumu hakkındaki endişelerini paylaştı. Bu durum stablecoin ortamındaki belirsizliğin daha da arttığına işaret etti. BUSD şu anda piyasa değerine göre en büyük 26. kripto para birimi. Bir zamanlar ilk 5 arasındaydı.

CCData verilerine göre, stablecoin piyasasının toplam değeri art arda 17. ayda da düşüş yaşıyor. Bu eğilim, istikrarları hakkında soruları gündeme getiriyor. Ayrıca rapor, stablecoin alanının baskın oyuncusu Tether’in piyasa payının bir kısmını rakiplerine kaptırdığını gösteriyor..

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1