Bu Altcoinde Dolandırıcılık: Geliştirici Ekip Ortadan Kayboldu, Coinin Fiyatı Sıfırlandı!

zkSync katman 2 çözümünde yeni bir gelir aggregator protokolü olan Kannagi Finance (KANA) geliştiricileri, klasik bir rug pull dolandırıcılığı sonucunda yatırımcılarının fonlarıyla birlikte ortadan kayboldu.

Kannagi Finance, kullanıcılarına yüksek getiri sunmak için zkSync’in ölçeklenebilirliğinden ve düşük ücretlerinden yararlanan “yeni nesil bir yield farming protokolü” olduğunu iddia ediyordu.

Kannagi Finance (KANA), Kısa Bir Süre Önce Bağımsız Bir Şirket Tarafından Denetlenmişti

Protokol, Almanya merkezli bir denetim firması olan SolidProof tarafından yapılan denetimi 6 Haziran’da tamamlamıştı. Denetimin ardından yerel tokeni KANA’yı piyasaya sürmüştü.

SolidProof, PinkSale, BitMart, UNCX Network ve diğerleri gibi kripto para alanındaki çeşitli projelerle ortaklık yapıyor.

KANA altcoin fiyatında yaşanan düşüşü gösteren grafik.

Ancak denetim, Kannagi Finance’in yatırımcılarına karşı rug pull dolandırıcılığı yapmasını engelleyemedi. Etherscan’a göre, protokol likidite havuzlarını boşalttı ve fonları bilinmeyen bir adrese aktardı. KANA token fiyatı, bu yazının yazıldığı sırada yaklaşık 0.0070 dolardan 0.00006026 dolara düşerek değerinin %99’unu kaybetti.

Buna ek olarak projenin resmi web sayfasına da artık erişim sağlanamıyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4