Bu Altcoin Yüzde 51 Saldırısına Uğradı!

Yüzde 51 saldırısı, bir kişinin veya grubun, bir Blockchain ağındaki hesaplama gücünün yarısından fazlasını ele geçirmesi durumuna denir. Bu saldırının yeni kurbanı önemli bir DeFi altcoin oyuncusu olan Curve Finance oldu.

Ünlü hacker, Curve havuzlarına hükmetmeye başladı

Wintermute olarak bilinen esrarengiz bir bilgisayar korsanı, bugün Curve’ün 3 havuzundaki likiditenin %51’inden fazlasını kontrolü altına aldı. DeFi topluluğu, protokolün güvenliği ve istikrarı hakkında endişe duyuyor.

Wintermute bilgisayar korsanlığı destanı, ilk kez Eylül 2022’de 160 milyon dolarlık hack ile ün kazandı. Bilgisayar korsanı, çalınan fonları USDT, USDC ve DAI’den oluşan Curve’ün 3 havuzunun likidite havuzuna kanalize ederek hızlı bir şekilde kurnaz bir manevra gerçekleştirdi. Bu stratejik hamle, 3 stablecoin’in arkasındaki şirketler tarafından olası hesap dondurmalarından kaçınmayı amaçlıyordu.

Nisan 2023 itibariyle, Wintermute’un havuzdaki payı %30’a yaklaştı. Bu gelişme, DeFi topluluğunun giderek daha fazla tedirgin olmaya başlamasına neden oldu.

Saldırı, altcoin piyasasının zayıflayan hacmi ile mümkün oldu

Başlangıçta, o sırada piyasadaki genel likidite göz önüne alındığında, %30’luk önemsizdi. Bununla birlikte, son zamanlarda stablecoin’leri çevreleyen Fud haberleri, Curve havuzlarında önemli bir düşüş neden oldu. Bu düşüş, nihayetinde bilgisayar korsanının payını %50’lik endişe verici eşiğin üzerine çıkardı.

Dikkate değer bir şekilde, gizemli bilgisayar korsanı Wintermute, hala gözden uzakta faaliyet gösteriyor. Blockchain güvenlik şirketi Arkham, daha önce Wintermute için 50.000 ARKM ödül koymuştu.

Curve Finance hack olayında son durum: Altcoin kurucusunun gizli kredileri

Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere, Curve Finance 30 Temmuz’da ciddi bir hack saldırının kurbanı oldu. Wintermute fiyaskosunun ortasında, kurucu Michael Egorov’un borçlanma faaliyetlerine odaklanan ek gelişmeler ortaya çıkıyor. Yakın tarihli bir ifşada, Egorov tarafından güvence altına alınan başka bir önemli kredi ortaya çıktı. CRV ile teminat altına alınan kredinin yaklaşık değeri 2,5 milyon dolar ve sağlık faktörü 2,23.

Geçtiğimiz haftalarda, aralarında Justin Sun ve DWF Labs gibi önemli isimlerin yer aldığı piyasa oyuncuları Egorov’un tasfiye riskini önlemek için destek vermişti.

Durumu ele almak ve gerekli fonları toplamak amacıyla Egorov, OTC aracılığıyla altcoin satışını başlattı. 10 Ağustos’a kadar bu girişim, toplam 143,65 milyona ulaşan önemli miktarda CRV’yi başarıyla biriktirdi. Sonuç olarak, Egorov’un DeFi borçlanma pozisyonlarını yaklaşan tasfiye tehdidinden korumak için 57,46 milyon biriktirildi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1