Bu Altcoin Sektörü Endişelere Aldırış Etmiyor!

Veri kaynağı Kaiko’nun raporuna göre, AI Coin sektörü Worldcoin’i çevreleyen endişelere rağmen gelişimini sürdürüyor. Bu altcoin sektörü, durgun piyasa koşullarının ortasında işlem hacminde yeni yükseklere ulaşmayı başardı.

Kaiko, yapay zeka odaklı altcoin projelerinin gücüne işaret etti

Kaiko’nun son verilerine göre AI Coin’ler, işlem hacmi açısından Temmuz sonundaki 570 milyon dolardan yaklaşık 870 milyon dolara ulaştı. Bu esnada, Bitcoin ve altcoin piyasası yatay hareketlerini sürdürüyordu.

Worldcoin’in Temmuz ayındaki çıkışı, dikkatleri haftalar boyunca yapay zeka destekli tokenlara (AI tokenları) yöneltti. Kaiko’nun son verileri, AI sektörünün Worldcoin’in lansmanını çevreleyen tartışmalara rağmen esneklik gösterdiğini gösteriyor.

Rapora göre, AI odaklı altcoin projelerinin işlem hacmi geçen ay boyunca istikrarlı kaldı. Araştırma, hacmin Temmuz sonundaki 570 milyon dolardan yaklaşık 870 milyon dolara yükseldiğini gösteriyor. Ancak, yılın başındaki hacimle karşılaştırıldığında belirgin bir düşüş söz konusu.

Kaiko analisti Dessislava Ianeva’a göre, küresel risk algısındaki değişiklikler Temmuz ayında AI projelerine yönelik ilgiyi olumsuz etkiledi. Özellikle FET, GRT, RNDR, OCEAN ve ROSE gibi beş önde gelen AI tokeninin toplam açık pozisyonları Şubat ayından Ağustos ayına kadar 170 milyon dolardan 60 milyon dolara düştü.

Worldcoin, birden fazla ülkede soruşturma altında

Worldcoin (WLD), 24 Temmuz 2023’te ilk kez sahneye çıktı. Yeni nesil proje, kısa sürede altcoin topluluğunun dikkatini çekti. Altcoin projesine yönelik ilgi, öncelikle OpenAI’nin CEO’su olarak görev yapan kurucu ortağı Sam Altman’a atfediliyor. Ancak Worldcoin (WLD) son zamanlarda düşüş trendinde. Bugün ise %2 civarında yukarı yönde hareket etti.

Worldcoin’in birincil hedefi, otomatik botlar hariç, yalnızca gerçek kişilerden oluşan bir ağ oluşturmaktır. San Francisco merkezli firma, dünya çapındaki insanlara ‘Dünya Kimlikleri’ vermeyi planlıyor. Bireylerin ad, telefon numarası veya e-posta adresi gibi kişisel bilgileri açıklamaya gerek kalmadan “küresel” web siteleri ile etkileşime girebileceği bir geleceği hedefliyor.

Bununla birlikte, küresel düzenleyiciler ve gizlilik savunucuları, kuruluşun veri toplama prosedürlerinde netlik eksikliği olarak gördükleri şeye işaret ederek girişimle ilgili önemli endişeler dile getirdiler. Kapsamlı kişisel verilerin tek bir kuruluş tarafından toplanması, veri gizliliği konusunda önemli endişelere yol açıyor. Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere, altcoin projesi şu anda İngiltere’de soruşturma altında.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1