Bu Altcoin Kritik Güvenlik Açığı İçeriyor!

Blockchain güvenlik firması CertiK, WorldCoin’in Orb operasyonlarında kritik güvenlik kusurları keşfetti. Geçen hafta çıkış yapan yeni nesil altcoin projesi, İngiliz hükümetinin de soruşturması altında.

CertiK, WorldCoin operasyonlarında güvenlik açığı tespit etti

Firmanın raporuna göre, WorldCoin’in Orb operatörü kabul sürecinde önemli bir güvenlik açığı içeriyor. Güvenlik açığı, saldırganların katı doğrulama sürecini atlamasına ve meşru kriterleri karşılamadan bir Orb operatörü olmasına izin verme potansiyeline sahip. Bu boşluk, Orb işlemleri yoluyla toplanan kullanıcı verilerinin, özellikle de iris bilgilerinin güvenliği ve mahremiyetiyle ilgili endişeleri artırıyor.

Altcoin projesi güvenlik açıklarını kabul etti

CertiK’in 29 Mayıs’taki ifşasına yanıt olarak, WorldCoin’in güvenlik ekibi güvenlik açığını derhal kabul etti. Proje ekibi sorunu çözmek için acil bir düzeltme yayınladı. CertiK daha sonra düzeltmenin tehdidi başarıyla azalttığını doğruladı.

Güvenlik açığının ayrıntıları ve çözümü henüz tam olarak ortaya çıkmadı. Yine de, CertiK’in sorumlu ifşa uygulaması şeffaflık ve hesap verebilirlik sağlıyor. Şirket, WorldCoin ile hiçbir ilişkisi olmadığını açıkladı. Güvenlik açığını bildirirken standart bir beyaz şapka olarak hareket etti.

WorldCoin’in hassas kullanıcı verilerinin toplanmasını içeren Orb operasyonları, veri toplama ve koruma uygulamalarıyla ilgili olarak İngiltere, Fransa ve Almanya da dahil olmak üzere çeşitli hükümetlerin incelemesine tabi tutuldu. Bu son güvenlik açığı, Blockchain projelerinde sağlam güvenlik önlemlerinin ve gizlilik düzenlemelerine bağlılığın önemini vurguluyor.

Hükümetler Worldcoin (WLD)’i soruşturuyor

OpenAI’nin CEO’su Sam Altman tarafından yönetilen Worldcoin projesi, şu anda Fransız gizlilik ajansı CNIL tarafından inceleme altında. Geçen hafta çıkış yapan proje, kısa sürede yüksek bir profil kazandı. Worldcoin temelde yeni bir kimlik ve finans ağı oluşturma hedefi taşıyor.

Worldcoin’in teknolojisi, kimlik verilerini biyometrik yöntemlerle toplamayı amaçlaması nedeniyle CNIL’in dikkatini çekiyor. Fransız gizlilik ajansı, veri toplama mekanizmasının yasallığı konusunda endişeli. Ayrıca, Almanya’nın Bavyera bölgesi yetkilileri de şu anda Worldcoin hakkında soruşturma yürütüyor.

Worldcoin’in temel özelliği, ‘Orb’ adı verilen bir cihaz aracılığıyla iris taraması yaparak ‘Dünya Kimliği’ üretmektir. Proje ekibi, gizlilik haklarını koruyabilen ve düzenleyici gereksinimlere uyum sağlayabilen bir sistem inşa ettiklerini iddia ediyor. Bu arada, 24 Temmuz’da çıkış yapan altcoin, 7,5 dolarda ATH yaptıktan sonra %70 değer kaybetti. Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere, Kaiko analistleri fiyatın 3 aya kadar mevcut fiyatta sıklaşabileceğini öne sürüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-2