Bu Altcoin Hakkında Soruşturma Açıldı!

Tartışmalı altcoin projesi Worldcoin son zamanlarda çeşitli hükümetlerin incelemesi altına girdi. Şimdi de Arjantin, Worldcoin hakkında bir soruşturma başlattığını duyurdu. Arjantin Kamu Bilgilerine Erişim Ajansı (AAIP), soruşturmanın ülkenin beş büyük yargı bölgesinde çok sayıda veri toplandıktan sonra başladığını söyledi.

Arjantin altcoin projesi hakkında soruşturma başlattı

AAIP, Salı günü yaptığı açıklamada, Güney Amerika ülkesindeki veri toplama uygulamalarının yasallığını tespit etmek için Worldcoin’i hedef alan bir soruşturma başlattığını söyledi. AAIP, Arjantin’deki Worldcoin kullanıcılarının gizliliğini korumak için yürürlükte olan güvenlik protokollerini inceleme hedefini özetledi. Ajans, davanın “Buenos Aires City ve Buenos Aires, Córdoba, Mendoza ve Río Negro eyaletlerindeki farklı yerlerde maddi tazminat karşılığında çok sayıda kişinin yüzlerinin ve irislerinin taranması prosedürü nedeniyle son haftalarda kamuoyunda ün kazandığını” belirtti.

AAIP’ye göre, Worldcoin gibi bir kuruluşun AAIP’ye kaydolması şart. Ek olarak, veri işleme politikası hakkında bilgi vermesi gerekiyor. Ayrıca, hassas verileri toplama amacını ve bu tür veriler için saklama süresini belirtmesi lazım. Buna ilaveten, ajans kişisel bilgileri korumak için uygulanan güvenlik ve gizlilik önlemlerinin ayrıntılarını talep ediyor. AAIP, altcoin projesini standartlara uyup uymadığını henüz teyit etmedi.

Bir çok yönetim Worldcoin’i soruşturuyor

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere çeşitli yönetimler, son zamanlarda Worldcoin’i mercek altına aldı. Kenya İçişleri Bakanlığı geçen hafta Worldcoin’in faaliyetlerini askıya aldı. Bu bağlamda, Cumartesi günü Kenya polisi Worldcoin’in Nairobi’deki deposuna baskın düzenledi. Bu baskında belge ve makinelere el koydu. Worldcoin’in Kenya’daki doğrulama işlemleri 2 Ağustos’tan bu yana askıya alınmış durumda.

Worldcoin projesinin kurucu ortaklarından Sam Altman, hedefinin 2 milyar kişiyi kayıt altına almak olduğunu kamuoyuna açıkladı. Bununla birlikte, altcoin projesi, kimliklerini doğrulamak için kullanıcıların irislerini taramak gibi müdahaleci kişisel veri gereksinimleri nedeniyle birçok ülkede muhalefetle karşılaştı. Arjantin, Worldcoin Vakfı’nın faaliyetlerini araştıran en son ülke oldu. Ayrıca, Fransız ve Bavyeralı veri düzenleyicileri veri işleme prosedürlerinin en ileri noktasında.

Altcoin

Kripto topluluğu altcoin projesi konusunda ağırlığını koyuyor

Eleştirmenler, şirketin biyometrik verilerle ilgili feragatnamesinin, tüketicilerin verilerinin daha sonraki kullanımı üzerinde kontrol sahibi olmadıkları konusunda endişelere yol açtığını iddia ediyor. Ethereum’un [ETH] kurucu ortağı Vitalik Buterin, daha önce proje hakkındaki düşüncelerini dile getirdi. Proje hakkında dile getirilen gizlilik ve ahlaki kaygıların meşru olabileceğini belirtti. Bununla birlikte, spam sorununu çözüyor gibi göründüğü için projenin kişilik kanıtının önemini de vurguladı.

On-chain bir araştırmacı olan ZachXBT, altcoin projesini gelişmekte olan uluslardan bireyleri sömürmekle suçladı. ZachXBT, projenin doğrulama prosedürünün karaborsa hesaplarının oluşturulmasına neden olabileceğini belirtti.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1